avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Activitate Dan Ilie

Activitate Dan Ilie

DREP DE TRECERE
Printr-o suita de acte administrative (autorizatie construire-fara acordul vecinilor si studiu pietonal/trafic,proiect ,HCL ) a fost transformata o strada cu trafic auto in strada pietonala.Mentionez ca strada este in centrul comercial al orasului,deci o zona cu multi comercianti.Prin aceste masuri au fost lipsiti de accesul auto toti cei care au proprietati pe aceasta strada.
Actele administrative nu au fost contestate in termen,deoarece Primaria a promis in permanenta ca va rezolva situatia .
Care este solutia de redobandire a dreptului de trecere (imprescriptibil prin CC 617.c ) .respectiv accesul auto pe care l-am avut ?Investitia prin care a fost transformata strada se poate spune ca e de interes public dar cu atingere a drepturilor celor vizati (locatari ai strazii inchise auto ) .
Răspuns la discuția ACCES AUTO LA PROPRIETATE
Multumesc pentru opinie. Aceasta este si ideea pentru care m-am adresat acestui site :sa aflu care ar fi strategia castigatoare in conditiile in care,chiar daca exista o HCL (nu toate sunt si legale) ,totusi accesul auto catre proprietate (este vorba de un hotel cu parcare proprie ) precum si accesul serviciilor (pompieri,salvare etc. ) nu poate fi blocat total .
Nu exista un act oficial.Exista doar un proiect de modernizare a strazii ,proiect aprobat de Consiliul Municipal.Nu exista o Hotarare a C.L. care sa transorme strada in strada pietonala. In plus,chiar si asa ,nu cred ca este legala interzicerea accesului auto pentru locatari ,comercianti,salvare,pompieri,servicii etc.,in conditiile in care acest drept exista.Stiu ca un drept obtinut nu poate fi luat ,conform Codului Civil.
Tocmai ca nu exista acest act ci doar un raspuns al Primăriei care invocă un proiect..Eu as dori sa stiu care este prevederea legală care nu permite Primăriei sa-mi interzică accesul auto ,drept pe care il aveam anterior si dacă pot obliga Primăria in regim de urgenta sa-mi permită accesul.In momentul de față, daca mi se permite accesul,Primăria trebuie sa modifice proiectul de modernizare a străzii si pierde finanțarea europeană.Aceasta e miza.La realizarea proiectului a fost aleasă o soluție tehnică care nu permite accesul cu masina.Pot cere si despăgubiri daca mi-a fost încălcat un drept?

CABINET DE AVOCAT DRAGOS BARNEA MADALIN a scris:

Actul Primariei prin care accesul auto va este interzis, ar trebui contestat..

Sunt proprietarul unui imobil aflat in zona centrala a orasului.In urma unui proiect de modernizare,facut cu fonduri europene,accesul auto catre proprietate a fost interzis de catre Primarie.Practic strada a fost transformata in drum pietonal luandu-ni-se un drept pe care il aveam.Mai mult ,nu exista nici-o hotarare a Consiliului Municipal in acest sens,ci doar Hotararea prin care se aproba proiectul .!!Proiect care nu are nici-un studiu auto,pietonal,ISU etc. Cum pot obliga Primaria sa permita accesul auto la proprietate ,aceasta invocand ca timp de 5 ani nu se pot atinge de proiectul facut din fonduri europene .Eu nu inteleg acest lucru deoarece proiectul a fost facut gresit,prin ignorarea proprietarilor si a drepturilor acestora (e vorba de proprietarii unei strazi intregi,strada comerciala cu foarte multe magazine si obiective comerciale).