avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Activitate ar85dan

Activitate ar85dan

Răspuns la discuția Stimulent insertie
Eu inteleg ca in momentul cand se cere stimulentul de insertie, certificatul de handicap trebuie sa fie valabil. Dupa cum ziceam, nu scrie in OUG ca trebuie sa fie valabil certificatul pe toata perioada cat se primeste stimulentul. La fel cum, la terminarea celor 2 ani, daca se merge mai repede cu 60 de zile se primeste stimulentul pe 1 an, asa inteleg ca ar trebui sa fie si in cazul copilului cu handicap. Si concediul de crestere expira dupa cei 2 ani, dar cererea de stimulent se face in perioada cat concediul este inca valabil, in cazul copilului cu handicap de ce ar fi altfel (cand OUG nu zice ca certificatul de handicap tre sa fie valabil)?
Multumesc de raspunsuri:)
Articolul 2 vorbeste despre indemninzatia lunara, nu despre stimulentul de insertie. Eu nu am gasit nici unde in legea 111/2010 sa scrie clar negru pe alb ca trebuie sa fie certificatul de handicap valabil pe toata perioada cat se primeste stimulent de insertie.

Cornel Vasile a scris:

Este vorba despre interpretarea art.2 din OUG 111/2010 , care prevede conditiile de acordare a drepturile mentionate in actul normativ.

"copilul cu handicap" - dovada se face cu certificatul de incadrare in grad de handicap.

Dar paragraful din lege unde scrie ca trebuie sa fie certificatul de handicap valabil pe toata perioada cat se primeste stimulentul de insertie puteti sa mi-l dati? Ca eu nu il gasesc. Multumesc

ar85dan a scris:

Multumesc de rapsuns. Atunci revin cu inca o intrebare. Copilul meu este cu handicap pana la varsta de 4 ani dar ma intorc la lucru de exemplu la 3 ani ca sa prind stimulentul? Nu mi se pare logic asa. Ori e bolnav si are nevoie de parinte, ori nu. Ati putea sa imi dati exact paragraful din lege unde scrie ca certificatul trebuie sa fie valabil pe toata perioada cat se primeste stimulentul de insertie? Multumesc inca o data de ajutor

Cornel Vasile a scris:

Trebuie ca, copilul sa aiba certificat de handicap valabil pana la 4 ani.

Multumesc de rapsuns. Atunci revin cu inca o intrebare. Copilul meu este cu handicap pana la varsta de 4 ani dar ma intorc la lucru de exemplu la 3 ani ca sa prind stimulentul? Nu mi se pare logic asa. Ori e bolnav si are nevoie de parinte, ori nu. Ati putea sa imi dati exact paragraful din lege unde scrie ca certificatul trebuie sa fie valabil pe toata perioada cat se primeste stimulentul de insertie? Multumesc inca o data de ajutor

Cornel Vasile a scris:

Trebuie ca, copilul sa aiba certificat de handicap valabil pana la 4 ani.

Buna, cautam si eu raspunsuri legate de stimulentul de insertie. Incercam sa inteleg logica legii. Cum poate mama primii bani pana la 4 ani? Trebuie sa fie copilul cu certificat de handicap valabil pana la 4 ani? Eu intelegeam legea ca in momentul in care mama se intoarce la lucru trebuie sa fie certificatul valabil. Apoi poate sa expire si mama primeste pe 1 an stimulentul.