avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent insertie

In septembrie copilul meu implineste 2 ani, in 22 august s-a emis un certificat de handicap pentru copil valabil.6 luni. Daca incep lucrul inainte de expirarea certificatului, mai pot beneficia de stimulentul de insertie? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ar85dan , utilizator 10:17, 24 Octombrie 2019
Veti primi stimulent pana la expirarea termenului de valabilitate a certificatului ....Insa , pasii sunt :
- cerere prelungire durata CCC;
- revenire in activitate;
- cerere acordare stimulent de insertie.
Buna, cautam si eu raspunsuri legate de stimulentul de insertie. Incercam sa inteleg logica legii. Cum poate mama primii bani pana la 4 ani? Trebuie sa fie copilul cu certificat de handicap valabil pana la 4 ani? Eu intelegeam legea ca in momentul in care mama se intoarce la lucru trebuie sa fie certificatul valabil. Apoi poate sa expire si mama primeste pe 1 an stimulentul.
Trebuie ca, copilul sa aiba certificat de handicap valabil pana la 4 ani.
Multumesc de rapsuns. Atunci revin cu inca o intrebare. Copilul meu este cu handicap pana la varsta de 4 ani dar ma intorc la lucru de exemplu la 3 ani ca sa prind stimulentul? Nu mi se pare logic asa. Ori e bolnav si are nevoie de parinte, ori nu. Ati putea sa imi dati exact paragraful din lege unde scrie ca certificatul trebuie sa fie valabil pe toata perioada cat se primeste stimulentul de insertie? Multumesc inca o data de ajutor

Cornel Vasile a scris:

Dar paragraful din lege unde scrie ca trebuie sa fie certificatul de handicap valabil pe toata perioada cat se primeste stimulentul de insertie puteti sa mi-l dati? Ca eu nu il gasesc. Multumesc

ar85dan a scris:

Multumesc de rapsuns. Atunci revin cu inca o intrebare. Copilul meu este cu handicap pana la varsta de 4 ani dar ma intorc la lucru de exemplu la 3 ani ca sa prind stimulentul? Nu mi se pare logic asa. Ori e bolnav si are nevoie de parinte, ori nu. Ati putea sa imi dati exact paragraful din lege unde scrie ca certificatul trebuie sa fie valabil pe toata perioada cat se primeste stimulentul de insertie? Multumesc inca o data de ajutor

Cornel Vasile a scris:

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie pentru copil incadrat in grad de handicap usor ancaelename ancaelename Buna ziua! Stimulentul de insertie se acorda pana la 4 ani ( copil incadrat in grad de handicap) daca acesta are certificat de incadrare valabil pana la 4 ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie andreea_niculae andreea_niculae buna ziua. avand in vedere ca nu raspunde nimeni la telefonul APISMB intreb aici. 1) se poate beneficia de stimulent insertie in perioada de concediu de ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie vs. luna tatalui Kazfer Kazfer Copilul implineste 2 ani la data de 01.09.2017. Mama se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, pana la data de 01.08.2017, ... (vezi toată discuția)