avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent Insertie pentru copil incadrat in grad de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent Insertie pentru copil incadrat in grad de handicap usor

Buna ziua!
Stimulentul de insertie se acorda pana la 4 ani ( copil incadrat in grad de handicap) daca acesta are certificat de incadrare valabil pana la 4 ani???
Copilul este incadrat in grad usor de handicap, cu re-evaluare la fiecare 6 luni.
Implineste 3 ani in 19 nov 2018 iar certificatul va expira in 15 nov.
Am crezut ca trebuie sa ma intorc cu 60 zile inainte de 19 nov pentru a beneficia de stimulent de insertie pana la 4 ani, dar cei de la primarie imi spun il voi primi doar daca copilul va fi incadrat in continuarie in grad de handicap pana la 4 ani.
Tinand cont ca diagnosticul e usor si rezolvabil in timp, eu nu am de unde sa stiu daca va mai fi sau nu cazul de o noua incadrare dupa data de 15 nov.
Pe direct mi-au spus: " Daca vreti sa primiti insertia TREBUIE sa va obtineti certificatul de incadrare in handicap pana la 4 ani"
Iar eu nu intentionez sa il obtin decat daca este necesar si problema copilului nu e rezolvata.
Oare ma puteti lamuri ? Mai primesc stimulent de insertie daca nu mai este necesar un nou certificat de incadrare in grad de handicap pana la 4 ani? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2017
ancaelename, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iuli009 , utilizator 16:17, 2 Aprilie 2018
Buna ziua! In aceeasi situatie sunt si eu! Imi puteti spune va rog daca nu se prelungeste certificatul nu se mai ia stimulentul? Va multumesc
Nu am gasit in lege scris asa ceva
OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2018
oana.vasile12, utilizator
Din pacate atat am reusit si eu sa aflu, nimeni nu imi da mai multe informatii......in cazul in care aflu un respuns concret voi scrie si aici.
Certificatul baietelului meu expira la sf lunii februarie...revin in martie cu un raspuns...dvs mai aveti pana in noiembrie
Multumesc! As aprecia tare mult!
Buna ziua, ati aflat ceva? E necesara prelungirea certificatului pentru a beneficia de stimulent?

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie pentru copil cu handicap iolanda15 iolanda15 Buna ziua! Am o fetita incadrata in grad de handicap pentru care beneficiez de concediu de cresterea copilului cu handicap pana la implinirea de catre acesta ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie Mely andreea Mely andreea Sunt in.concediu crestere copil cu handicap. Certificatul de incadrare in grad de handicap expira in 14.12 2018. Copilul face 3 ani in 03.03.2019. Contractul ... (vezi toată discuția)
Acordare stimulentului de insertie crsulici crsulici Buna ziua, Am auzit ca, conform noii legi de la 1 iulie 2016, daca doresc sa-mi prelungesc concediul de crestere copil de la 2 la 3 ani, voi primi un ... (vezi toată discuția)