avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Activitate Mad Max

Activitate Mad Max

Răspuns la discuția Divort cu copil minor si partaj
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Buna ziua
Sunt casatorita cu cetatean turc de 12 ani si avem impreuna un copil de 8 ani.In urma neintelegerilor dintre noi am decis sa divortam amiabil la notar dar ne dorim ca el sa ramana in Romania ,sa poata fi prezent in viata copilul ca si pana acum.Dorim sa optam pentru custodia comuna asupra copilului.
1.Cum procedam cu permisul de sedere care este valabil pana in 2021?Poate obtine un alt permis de sedere avand un copil impreuna.Va trebui sa reia aceeasi procedura ca si pana acum,mers in tara ,aplicat pt viza si asteptat apoi 90 zile ?
Are un job stabil intr-o industrie de top,este un tata foarte bun si nu imi doresc sa plece din tara ,as vrea ca ritualurile zilnice cu copilul sa ramana aceleasi.
2.Avem un apartament in ipoteca la banca,credit ipotecar pe numele lui dar pe care vreau sa il pastrez eu .S-au platit 2 ani creditele ,mai sunt inca 13 .Banca imi aproba preluarea creditului ,sunt eligibila pentru plata dar nu stim cum se face partajul cu sotul.Ce ii revine lui din toate aceste cheltuieli efectuate pana acum?Ce suma trebuie sa ii platesc eu lui pentru cei 2 ani achitati deja.suma intreaga sau 50% din ea?
3.Avem un credit de nevoi personale destul de mare pe numele lui la care mai sunt inca 3 ani de plata.A fost luat pentru investitii in apartament.Cine il plateste de acum incolo,cum se procedeaza cu banii deja platiti.
4.Pensia alimentara pentru copil este in cuantum de maxim 25%din salariul lui net din ce gasesc pe forum dar el avand un salariu destul de consistent,exista o limita care se aplica ?Pe langa pensia alimentara el va mai trebui sa participe si la alte cheltuieli cu copilul daca hotaram ca domiciliul copilului sa fie la mama?
Multumesc foarte mult pentru timpul acordat
O zi frumoasa