avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copil minor si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copil minor si partaj

Buna ziua
Sunt casatorita cu cetatean turc de 12 ani si avem impreuna un copil de 8 ani.In urma neintelegerilor dintre noi am decis sa divortam amiabil la notar dar ne dorim ca el sa ramana in Romania ,sa poata fi prezent in viata copilul ca si pana acum.Dorim sa optam pentru custodia comuna asupra copilului.
1.Cum procedam cu permisul de sedere care este valabil pana in 2021?Poate obtine un alt permis de sedere avand un copil impreuna.Va trebui sa reia aceeasi procedura ca si pana acum,mers in tara ,aplicat pt viza si asteptat apoi 90 zile ?
Are un job stabil intr-o industrie de top,este un tata foarte bun si nu imi doresc sa plece din tara ,as vrea ca ritualurile zilnice cu copilul sa ramana aceleasi.
2.Avem un apartament in ipoteca la banca,credit ipotecar pe numele lui dar pe care vreau sa il pastrez eu .S-au platit 2 ani creditele ,mai sunt inca 13 .Banca imi aproba preluarea creditului ,sunt eligibila pentru plata dar nu stim cum se face partajul cu sotul.Ce ii revine lui din toate aceste cheltuieli efectuate pana acum?Ce suma trebuie sa ii platesc eu lui pentru cei 2 ani achitati deja.suma intreaga sau 50% din ea?
3.Avem un credit de nevoi personale destul de mare pe numele lui la care mai sunt inca 3 ani de plata.A fost luat pentru investitii in apartament.Cine il plateste de acum incolo,cum se procedeaza cu banii deja platiti.
4.Pensia alimentara pentru copil este in cuantum de maxim 25%din salariul lui net din ce gasesc pe forum dar el avand un salariu destul de consistent,exista o limita care se aplica ?Pe langa pensia alimentara el va mai trebui sa participe si la alte cheltuieli cu copilul daca hotaram ca domiciliul copilului sa fie la mama?
Multumesc foarte mult pentru timpul acordat
O zi frumoasa
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2019
Mad Max, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:48, 23 Octombrie 2019
4. limita este de pana la 25% , deci nu acorda NEAPARAT 25%
nu poate fi tinut sa ofere mai mutl de atta, doar daca vrea.
Asta insemana ca in afara cadrului legal nu il poti oblige.Cu alte cuvinte, iti da daca vrea mai mult. insa nu poate fi obligat.

daca totusi, veniturile lui mari se micsoreaza sau cresc, poti pune in discutie majorarea sau miscorarea cuantumului pensiei alimentare.

1- deci da, va relua .
Mai multe info la Oficiul national de imigrari.
2 facetii o oferta in acest sens, in anumit procent, care considerati ca a fost acoperit pe el.

De ex, scadeti din 100 % cei 13 ani, si va da in procent pe an.
Asta inseamna ca veti calcula cei 2 ani ramasi acoperiti de el/.
Negociati si obtineti in pret bun
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2019
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Interventie moderator
@Biscuite otravit, nu mai postati mesaje consecutive si nu mai copiati pasaje din mesajul utilizatorului, mai ales fara ghilimele, ca nu se mai intelege care e raspunsul dvs!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara - 25% din toate veniturile tatalui? cristinani cristinani Buna seara, Intentionez sa il dau in judecata pe tatal copilului pentru plata pensiei alimentare si am nevoie de cateva sfaturi / raspunsuri: - in cazul ... (vezi toată discuția)
Valoare pensie alimentara ContSters285904 ContSters285904 Buna ziua, am 2 copii, unul de 21 ani si celalalt de 13 ani, sunt divortata, m-ar interesa cat e valoarea pensiei alimentare pt cei doi copii, Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Micșorarea procentului de pensie alimentară MisteriosulDCO MisteriosulDCO Bună ziua. In urmă cu 6 luni s-a născut cel de-al doilea copil al meu... pentru primul trebuie sa platesc pensie alimentara 25% din venitul net, iar de 6 ... (vezi toată discuția)