Buna ziua,
Este primul meu post aici... Doresc si eu un ajutor ca nu stiu incotro sa mai apuc....
Tatal meu a pierdut procesul la Curte de apel Bucuresti. ( in calitate de parat )
In fapt:
Bunicul meu a avut 3 copii
1 - Tatal meu
2 - Sora lui
3 - Fratele lor
Fratele tatalui meu a decedat iar sotia supravietuitoare a intentat proces ( pt succesiune ) contra tatalui meu si sorei lui. Litigiul este pe un teren . Sotia supravietuitoare a primit jumatate din teren conform legii 319/1944....
[ link extern ]
Nemultumirea mea este ca avocata tatalui meu nu a facut referire la Codul familiei art 31
[ link extern ]
In principiu la proces sau adus acte doveditoare cum ca acel teren provine din mostenire dar nu s-a spus clar " ART 31 COD FAMILIE " ci numai vorbe...
In fapt acel teren este un bun din mostenire nicidecum un bun comun al celor doi. Deci dupa socotelile mele nu ar trebui sa se imparta...
Intrebari :
Daca acel teren este un bun propriu al decedatului de ce sotia acestuia ia jumatate ?
De ce legea 319 "bate" codul familiei ? De ce tatal meu si sora lui nu mostenesc totul ?
Precizez ( daca are importanta) faptul ca cei doi au avut o casatorie conjuncturala nelocuind impreuna nerealizand bunuri sau copii impreuna...
Deasemenea am acte ce dovedesc ca mortul a intrat in posesia terenului inainte de casatorie...
As dori si eu un articol de lege sau orice altceva in care scrie clar cum se impart dupa deces ( daca se impart) bunurile proprii ale decedatului dar tinandu-se cont de art 31 din Codul Familiei...
Credeti ca am vreo sansa la revizuirea deciziei invocand art 31 din Codul Familiei ?
Ce sanse as putea sa am la CEDO ?
Va multumesc anticipat