avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Activitate Rita Mihaela

Activitate Rita Mihaela

Bună seara mă confrunt și eu cu o problemă foarte gravă ...o să vă spun pe scurt problema mea

Am fost căsătorită timp de 25 de ani, fostul soț a avut contract de casă care era nelocuibilă... fără geamuri, pardoseala, curent, doar 3 pereți și un contract de vânzare cumpărare

in anul 1999 ne am căsătorit am locuit la fosta soacra timp de 3 ani. s-a născut primul copil, am făcut nunta și botez din putini bani. Ce ne-a rămas am aranjat o cameră și o bucătărie. Anii au trecut, am înscris casa la taxe și impozite, am făcut cadastru pentru că am făcut împrumuturi la bănci și am reușit să o amenajăm.

am girat-o la intensa San Paolo unde eu sunt coplatitor. În prezent casa are 4 camere, baie, hol, centrală. În 2011 am plecat in Italia având datorii foarte mari. Am achitat datoriile, fostul soț plecând și el in 2016 in Germania, unde și-a găsit o nouă femeie cu care este și în prezent.

in 2019 am băgat divorțul. el a abandonat casa copiii și în prezent.
in 2021 venind acasă din Germania pentru botezul nepoatei mi-a cerut sa părăsesc casa printr-o notificare
in Octombrie 2021 mi-a făcut proces pt evacuare. m-am prezentat, mi-am luat avocat, fondul l-am câștigat, el a făcut apel unde nu am fost prezenta, lăsând avocatul. mi s-a făcut evacuare definitiva și irevocabilă. am fost vândută de avocat declarând că am altă locuință și eu vin din când în când acasă.

Mentionez faptul că din 2019 am rămas cu toate cheltuielile casei inclusiv cu un copil minor, și în prezent plătesc datoriile casei pt că aici locuiesc copiii mei: cel mare cu soția și nepoata și cel mic care este inca la școală. Din februarie până în prezent am cheltuit n bani pe avocați ...unul din București care mi-a făcut revizuire pt evacuare unde am pierdut.

mi s-a spus că partajul ar fi calea cea mai buna. am găsit o avocată care m-a ruinat și mai mult mi-a cerut 7500 că îmi baga partajul și mă scăpa de evacuare.
mi-a făcut pt 7500 de lei cerere să mă scape de taxă de timbru și 4 coli albe cu ceva scris de mână. sunand-o am văzut că este ceva in neregula, motiva tot felul de motive că este la biserica, că face pomană, toată conversația cu poze de la pomeni le am pe whatsapp. până în final pe 11 mai m-a blocat.

am apelat la un alt avocat din București care mi-a făcut retenție pe ordonanță președințială. a fost cel mai sincer și mi-a spus că nu o sa am câștig de cauză, dar am incercat. bineînțeles că mi a fost respinsa că inadmisibilă.

venind acasă în aceasta luna pt nunta copilului cel mai mare am intrat și locuiesc în casa de unde am fost evacuata pt că alta casă nu am. a venit și fostul soț in săptămâna nuntii copilului cu poliția sa mă dea afara.
nefăcând proces de evacuare bineînțeles că nu am plecat. poliția ne-a dat dreptate mie și copiilor spunând că este influențat și este, pentru că nici la nunta copilului lui nu a participat, iar celui mic care avem custodia comuna nici nu sa uitat la el ... un om fără scrupule, o justiție fără suflet ....

pentru copiii mei ca sa aibă un acoperiș deasupra capului trebuie să plătesc întreținerea unei case de unde sunt evacuata ...întrebarea mea pt cine mă poate ajuta: cum pot împiedica evacuarea? pt că mă aștept să facă și proces de evacuare silită. ce pot sa mai fac, în cine sa mai am încredere? plătesc pentru faptul că el are acte iar eu ca o proastă atâția ani nu m-am trecut pe nici un act. nu am știut nu m-am gândit că se va ajunge vreodată la așa ceva.

mulțumesc
Am cerut custodie comună un avocat am dar nu prea imi inspiră incredere ...ca probe am scos toți bani care i-am trimis unde este numai numele lui și al soacra mele ...si ca martori am luat pe soacra mea si o altă vecină pentru că ele știu foarte bine situația...greșeala mea a fost că nu am făcut nici o hartie pe numele meuin momentul in care să cumparat sau sa facut ceva ultima renovare la casa este făcută în 2017 cu bani trimiși de mine 1zece mii de euro am acte trimiși pe numele soacra mele care ia sa ocupat de lucrări...bani luati cu acte de la statu italian pentru arsegnile copiilor ....
Am fost căsătorită 25 de ani, am 2 copii unu de 15 unu de 21 de ani ...in urmă cu 2 luni am băgat acțiunea de divorț....Soțul meu mă amenința că după ce se va încheia divorțul io va trebui să părăsesc casa ...Aș vrea să specific că în urma cu 30 de ani bunica soțului ia facut un contract pe terenul unde avem casa și erau la roșu 2 camere fara curent,fără geamuri,fără tencuiala...in momentul in care m-am căsătorit am locuit 3 ani cu soacra mea in casă după nuntă am reusit să facem 2 sobe de cărămidă și sa luom cât de cât stricați necesar pentru a locui în casă moștenită de soțul meu ,am platit impozit am băgat lumina toate după divort ...in accest moment casa cea de acum 20 de ani nu există...in prezent sant 4 camere ,baie ,bucătărie,hol care au fost renovate cu bani din bancă făcând 2 împrumuturi....ieu am lucrat in Italia prin acte se demonstreaza 40 de mii de euro bani trimiși de mine plus că voi putea sa demonstrez și ce să cumparat cu cardu care este pe numele meu ...iei spune că nu bagă partaz că dacă vreau partaz să-l bag si pana la partaz să părăsesc casa ...specific iel de 1 an are o altă familie de 6 luni nu mi-a dat nici un leu in casă si nici la copilu cel mic ...ce sfaturi imi puteți da ..multumesc frumos