avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am nevoie de niste răspunsuri - divorț și partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am nevoie de niste răspunsuri - divorț și partaj

Am fost căsătorită 25 de ani, am 2 copii unu de 15 unu de 21 de ani ...in urmă cu 2 luni am băgat acțiunea de divorț....Soțul meu mă amenința că după ce se va încheia divorțul io va trebui să părăsesc casa ...Aș vrea să specific că în urma cu 30 de ani bunica soțului ia facut un contract pe terenul unde avem casa și erau la roșu 2 camere fara curent,fără geamuri,fără tencuiala...in momentul in care m-am căsătorit am locuit 3 ani cu soacra mea in casă după nuntă am reusit să facem 2 sobe de cărămidă și sa luom cât de cât stricați necesar pentru a locui în casă moștenită de soțul meu ,am platit impozit am băgat lumina toate după divort ...in accest moment casa cea de acum 20 de ani nu există...in prezent sant 4 camere ,baie ,bucătărie,hol care au fost renovate cu bani din bancă făcând 2 împrumuturi....ieu am lucrat in Italia prin acte se demonstreaza 40 de mii de euro bani trimiși de mine plus că voi putea sa demonstrez și ce să cumparat cu cardu care este pe numele meu ...iei spune că nu bagă partaz că dacă vreau partaz să-l bag si pana la partaz să părăsesc casa ...specific iel de 1 an are o altă familie de 6 luni nu mi-a dat nici un leu in casă si nici la copilu cel mic ...ce sfaturi imi puteți da ..multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:48, 28 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Puteti introduce actiunea de partaj dupa divort.
Ce spune el e treaba lui.La partaj veti primi 1/2 din valoarea bunurilor realizate in perioada casatoriei.
Sper sa aveti probe despre cum ati preluat casa si despre imbunatatirile aduse.
La divort sper ca ati solicitat si pensie pentru copil/copii!
SOLICITAI ajutorul unui avocat.
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Am cerut custodie comună un avocat am dar nu prea imi inspiră incredere ...ca probe am scos toți bani care i-am trimis unde este numai numele lui și al soacra mele ...si ca martori am luat pe soacra mea si o altă vecină pentru că ele știu foarte bine situația...greșeala mea a fost că nu am făcut nici o hartie pe numele meuin momentul in care să cumparat sau sa facut ceva ultima renovare la casa este făcută în 2017 cu bani trimiși de mine 1zece mii de euro am acte trimiși pe numele soacra mele care ia sa ocupat de lucrări...bani luati cu acte de la statu italian pentru arsegnile copiilor ....
Relatia cu avocatul este o relatie bazata pe incredere. daca asta lipseste, relatia nu e benefica. Nu inseamna ca avocatul nu e de incredere, ci ca nu va potriviti.
Totusi, daca aveti avocat inteleg ca aveti demersuri incepute. Ce anume, nu cunoastem.
In casa cine sta?
cel care doreste casa libera este cel interesat de partaj. Pana atunci nu vad de ce sa faceti dv. ceea ce e in interesul altuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua . divort alin34 alin34 Buna . In cazul unui divort si mama ramane in apartament cu copii unul major si celalalt minor iar tatat vrea o suma de bani mai mare din apartament decat ... (vezi toată discuția)
Bună seara . nu stiu de unde sa încep, sotul meu a cumpărat ... Oanabella Oanabella Bună seara . Nu stiu de unde sa încep, sotul meu a cumpărat o casa cu banii lui ,pe numele mamei sale (din mai multe motive ),casa la momentul cumpararii ... (vezi toată discuția)
Divort, interzicere acces in locuinta bun comun, dovezi pentru partaj alinapricopi alinapricopi buna ziua am mare nevoie de ajutorul dvs sa incep cu inceputul,in 2007 am plecat in italia cu iubitul meu la munca,toti bani ce ii faceam ii trimiteam in ... (vezi toată discuția)