avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara . Nu stiu de unde sa încep, sotul meu a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara . Nu stiu de unde sa încep, sotul meu a cumpărat ...

Bună seara .
Nu stiu de unde sa încep, sotul meu a cumpărat o casa cu banii lui ,pe numele mamei sale (din mai multe motive ),casa la momentul cumpararii era la rosu , a trimis bani cumnatilor mei ,sa termine casa urmand ca dupa ce nasc eu aproximativ un an dupa ce a fost gata sa mergem acasa sa ne faca acte pe numele nostru,tot ce s a făcut în casa s a făcut pe banii noștri,avem dovezi pe tot ce s a luat, fără sa știm au băgat și ei bani acolo asa spun . Casa a fost gata acum 6 ani, cumnați mei împreună cu soacra mea s au mutat în casa ,pentru ca asa le a spus sotul meu, noi fiind plecați și venind în tara doar odată pe an . Le a zis sa stea ei acolo sa aibă grija de casa, ceea ce nu s a întâmplat. Au apărut certuri ,pentru ca soacra mea nu vrea sa ne dea casa înapoi, sa ne treacă casa pe numele nostru. Au început sa se bage cumnatii mei nu vor sa plece din casa ,pana nu le dam suma de 50.000 euro . Ei nu au băgat nici un ban , s au folosit de toate lucrurile noastre, de casa de tot ,și acum vor bani sa plece .Dupa calculele noastre nu ies nici banii băgați de noi.Ce putem face în situația asta.In afara de asta , ne au spus daca casa se vinde și o vor vinde pentru ca noi nu avem nici o putere ,n. amenință că vor bani mai mulți la vanzare. Cum sa cumperi o casa ,sa trimiți bani sorei take ,sa I spui sa se mute acolo, sa nu stea casa goala, și acum ca vor sa plece de acolo sa ceara bani????? Cum este posibil.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:31, 4 Februarie 2024
Nu puteti sa revendicati casa neavand acte pe ea . Singurul lucru pe care puteti sa-l faceti e sa-i actionati in instanta cu dovezi pentru toate investitiile facute si sa incercati sa va recuperati banii . Sotul a facut o mare prostie sa cumpere casa pe numele altcuiva , nu trebuia sa aiba incredere doar in vorbe , nici chiar din partea familiei . Mergeti la un avocat si vedeti ce solutii aveti si ati face bine sa-i chemati in instanta inainte de a vinde casa , dupa aceea nu cred ca mai aveti sanse sa recuperati ceva .
În realitate, nu exista motive pt q lua casa pe numele altuia, adica nu iei casa pe numele altuia sub niciun motiv. Apelati la avocat sa analizeze probele ce le aveți și poate exista șanse .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua acum 4 ani am cunoscut un barbat cu care m am casatorit ... Oanabella Oanabella Buna ziua Acum 4 ani am cunoscut un barbat cu care m am casatorit dupa cateva luni,in Londra.in momentul cand l am cunoscut el a cumparat o casa la rosu in ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire jojica jojica .Socrul meu natural a decedat in urma cu foarte mult timp,lasand in urma doi copii ,dupa deces soacra mea a facut succesiunea ramanand singura in casa.Acum a ... (vezi toată discuția)
Contract de vânzare-cumpărare cu întreținere și bătrână sărita de pe fix... Livii1209 Livii1209 Bună seara. Sunt văduvă cu 2 copii. Sotul meu a murit în urma cu 6 ani și eu am rămas în aceiași curte cu mama lui. În urma cu 20 ani soacra mea ne a ... (vezi toată discuția)