avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Activitate Life3

Activitate Life3

Răspuns la discuția Risc maternal
Si in cazul in care salariata nu poate ajunge la munca fiindca sarcina nu imi permite acest lucru decât a sta in pat ce masuri se pot lua in acesta situație?

Cornel Vasile a scris:

Potrivit art. 9 din OUG nr. 96/2003 privind protecţia maternităţii la locul de muncă, în cazul în care o salariată se află în una dintre situaţiile menţionate mai jos şi desfăşoară la locul de muncă o activitate care prezintă riscuri pentru sănătatea sau securitatea sa ori cu repercusiuni asupra sarcinii şi alăptării, în sensul celor prevăzute la art. 5 alin. (1) din Ordonanţă, angajatorul este obligat să îi modifice în mod corespunzător condiţiile şi/sau orarul de muncă ori, dacă nu este posibil, să o repartizeze la alt loc de muncă fără riscuri pentru sănătatea sau securitatea sa, conform recomandării medicului de medicina muncii sau a medicului de familie, cu menţinerea veniturilor salariale.

Situatii:
a) salariata gravidă;
b) salariata care a născut recent ;
c) salariata care alăptează .

Procedura de obtinere si acordare a concediului de risc maternal
www.avocatnet.ro/forum/discu...

www.avocatnet.ro/forum/discu...

Discuție Risc maternal
Buna ziua ,am intampinat si eu o problema la locul de munca legat de concediul de risc maternal , având în vedere că firma nu este de acord cu riscul deoarece poate îndeplini toate drepturile unei gravide la locul de munca ,mai putin transportul
deoacece sunt nevoită sa fac naveta cu masina personala si tinand cont ca starea mea actual nu este tocmai bună pentru a.mi continua activitatea ce as putea sa fac ca sa intru in acest concediu de risc ??