avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Activitate ClaudiusD3n

Activitate ClaudiusD3n

Renovare garsoniera
Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu un articol de lege ? Am inceput sa renovez o garsoniera si din prima zi deja ma deranjeaza vecinii, am respectat orele de odihna 22-8 si 13-14, dar se pare ca nu te lasa sa faci nimic.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Dacă credeți ca rentează timpul pierdut și cheltuiala(,pt ca nu merge fără av,,, cu modele")se poate face contestație împotriva procesului verbal de contravenție,se poate solicita repunerea în termen etc.Variante exista dar presupun cheltuiala și șansele nu par mari la prima vedere..

Buna ziua, vreau sa invoc articolul 14 din OG 2/2001.
Cui trebuie sa ma adresez? La politia locala?

POPA GHEORGHE a scris:

Ciudat. Cum ati putut conduce o masina al carui proprietar nu va cunoastea numele ?!
Copia amenzii contraventionale o puteti vedea la primarie-serv. de taxe si impozite. Daca v-o arata, nu va si obliga sa o platiti.

Dar nu mi se pare normal sa nu ma cauta pe mine la adresa daca tot i-a zis numele.
Dar eu vreau originalul, pot intra in posesia amenzii si sa o plateac la jumate? Doar mi-o arata nu mi-o si da ? Eu am nevoie de ea pentru a actiona in instanta, drumul era blocat de lucrari si prin urmare am intors, nu ma puteam culca in masina pana reparau ei strada aceea.

POPA GHEORGHE a scris:

Trebuia sa va informeze proprietarul masinii. Acesta a dat numele dvs. pentru a nu fi amendat acesta.
Este dreptul dvs. sa deschideti o actiune in instanta, dar impotriva cui ? Nu cred sa aveti mari sanse in instanta.

A dat doar numele? Asa putea sa zica si badea gheorghe de la parter. Nu avea proprietarul datele mele.
O copie a amenzii unde o vad si eu? Ca pana alataieri nu stiam nimic.

mitabiciclista a scris:

Pai aveți timp de umblat prin instanță, parcă ziceați ca aveți nevoie de un act de la primarie?Ceva nu se leagă în poveste.Va legați la cap fără să vă doară cu mersul în instanță.

Da, am nevoie de un act la primarie si nu mi-l da pana nu achit amenda. Nu mi-a venit acasa nimic, eu daca voiam sa platesc in termen de 14 zile jumatate, acum nu mai pot. Am intrat pe interzis intrucat erau lucrari in acea zona.(pe sensul meu de mers si am intors).

POPA GHEORGHE a scris:

A fost informat proprietarul masinii pe care ati condus-o. Proprietarul a trebuit sa spuna cine a condus masina la data respectiva, de aceea ati primit dvs. amenda contraventionala.
Ce puteti face ? Sa platiti amenda, probabil fara penalizari. Numai asa veti putea obtine actul de care aveti nevoie, dupa plata amenzii.

Eu nu am fost informat deloc, deci am pierdut posibilitatea platii la jumate. Cum trebuie procedat pentru a actiona in instanta?
Buna ziua, am trecut fara/cu intentie pe interzis, era sens unic acolo abia montat si se pare ca erau camere. Azi m-am trezit cu amenda la primărie si nu pot scoate un act de care am nevoie pana nu platesc. Februarie 2022 se pare ca a fost, dar de ce nu a venit acasa nimic? Nu am fost oprit de nimeni. Cum m-au identificat intrucat masina condusa nu era pe numele meu? Ce pot face pentru anularea acesteia intrucat au trecut atatea luni si eu abia azi am aflat ca daca nu mergeam nu aflam de respectiva amenda.
Multumesc anticipat.

Dapix a scris:

Cum adică la cedat, sau i-a cedat`? Pe timpul vieții bunicul nu poate ceda nimic, ci poate doar vinde legal prin contract de vânzare/cumpărare.

Nu a primit nicio suma de bani, ar trebui sa aiba si bunicul meu contractul, nu? In cate exemplare exista "artificul" facut la notar. Bunicul meu nu cunoaste deloc legea, a fost pacalit.
Ma rog, eu sunt dezamagit ca nu imi ramane nimic, desi el mi-ar fi dat, la fel si stranunica a spus clar ca 2ha sunt ale mele, ea a avut grija de mine cand eram mic.
Mama adica fiica lui(mama mea) presupun sa nu poate intervenii.
La cat se poate evalua un asemenea teren. Mentionez ca e padure netaiata aproape de Cluj.

Dapix a scris:

Ce fel de contract va autentificat la NOTAR străbunica`?

Din pacate nu, doar un frate al bunicului are tot tereneul acum. Mai poate bunicul face ceva in instanta ? Avand in vedere ca i l-a cedat deja?
De dezbaterea mostenirii s-a ocupat tatal meu si acolo se pare ca figuram si eu cu o mica parte, nu doar copii strabunicii.

Strabunica mea are 2 copii si am inteles ca cei doi au fost la notar pentru a ii incredinta fiului fratelui bunicului meu( scuze exprimarea) acea parcela, nu stiu ce conditii au fost, dar strabunica a zis clar ca 2 ha sunt ale mele dupa moartea sa.
Presupun ca am un fel de drept intrucat eram mentionat in dezbaterea de mostenire, dar daca bunicul meu a fost pacalit de fratele sau, nu stiu ce sa mai zic, daca mai sunt in ecuatie.