avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am avut o strabunica care a decedat curand ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am avut o strabunica care a decedat curand si mi-a ...

Buna ziua, am avut o strabunica care a decedat curand si mi-a lasat si mie mostenire 2 hectare de padure, dar fiul acesteia l-a pacalit pe celalat fiu sa i-o dea pe toata lui. Mai pot avea vreo pretentie ? Au facut totul la notar intre ei ca fratii.
Cel mai recent răspuns: ClaudiusD3n , utilizator 23:52, 30 Noiembrie 2023
Ce fel de contract va autentificat la NOTAR străbunica`?
Ultima modificare: Marți, 28 Noiembrie 2023
Dapix, utilizator
De dezbaterea mostenirii s-a ocupat tatal meu si acolo se pare ca figuram si eu cu o mica parte, nu doar copii strabunicii.

Strabunica mea are 2 copii si am inteles ca cei doi au fost la notar pentru a ii incredinta fiului fratelui bunicului meu( scuze exprimarea) acea parcela, nu stiu ce conditii au fost, dar strabunica a zis clar ca 2 ha sunt ale mele dupa moartea sa.
Presupun ca am un fel de drept intrucat eram mentionat in dezbaterea de mostenire, dar daca bunicul meu a fost pacalit de fratele sau, nu stiu ce sa mai zic, daca mai sunt in ecuatie.
Ultima modificare: Marți, 28 Noiembrie 2023
ClaudiusD3n, utilizator

Dapix a scris:

Ce fel de contract va autentificat la NOTAR străbunica`?

Din pacate nu, doar un frate al bunicului are tot tereneul acum. Mai poate bunicul face ceva in instanta ? Avand in vedere ca i l-a cedat deja?
Cum adică la cedat, sau i-a cedat`? Pe timpul vieții bunicul nu poate ceda nimic, ci poate doar vinde legal prin contract de vânzare/cumpărare.
Ultima modificare: Joi, 30 Noiembrie 2023
Dapix, utilizator

Dapix a scris:

Cum adică la cedat, sau i-a cedat`? Pe timpul vieții bunicul nu poate ceda nimic, ci poate doar vinde legal prin contract de vânzare/cumpărare.

Nu a primit nicio suma de bani, ar trebui sa aiba si bunicul meu contractul, nu? In cate exemplare exista "artificul" facut la notar. Bunicul meu nu cunoaste deloc legea, a fost pacalit.
Ma rog, eu sunt dezamagit ca nu imi ramane nimic, desi el mi-ar fi dat, la fel si stranunica a spus clar ca 2ha sunt ale mele, ea a avut grija de mine cand eram mic.
Mama adica fiica lui(mama mea) presupun sa nu poate intervenii.
La cat se poate evalua un asemenea teren. Mentionez ca e padure netaiata aproape de Cluj.
Ultima modificare: Vineri, 1 Decembrie 2023
ClaudiusD3n, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare mostenire Iosua Iosua Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu. (vezi toată discuția)
Succesiune, renuntare - posibile consecinte Ramonnaa Ramonnaa Am o mare dilema, bunicii mei sunt decedati si au ca mostenitori 2 copii, mama si fratele. S-au hotarat de curand sa vanda un teren si fratele a venit cu o ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren extravilan cfilip20 cfilip20 Buna dimineata. Va prezint urmatoarea situatie: Bunicul mamei mele a detinut o parcela de pamant la tara, cred ca este vorba de 13 hectare. A avut trei ... (vezi toată discuția)