avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire teren extravilan

Buna dimineata. Va prezint urmatoarea situatie:
Bunicul mamei mele a detinut o parcela de pamant la tara, cred ca este vorba de 13 hectare. A avut trei copii, din care trei sunt decedati si doi mai sunt in viata. Bunica mea este unul dintre copii, care a decedat in 1996 si care la randul ei are trei copii, pe mama si inca doi baieti. Un frate de-al bunicii care este in viata, a facut cerere si acum detine titlul de proprietate pe acel teren.
In ultima luna, mama este vizitata saptamanal si presata de una din fetele unchiului care detine titlul, sa mearga la notar si sa clarifice situatia. Noi nu am vazut acel titlu de proprietate, dar banuim ca este trecuta si bunica pe el din moment ce mama este solicitata pentru a merge la notar.
Din cate ni s-a dat de inteles, aceste rude ar dori ca mama sa renunte la acea mostenire si sa ramana proprietari al terenului pentru a-l vinde. Am inteles ca celalalt unchi al mamei mele care este in viata, ar fi renuntat la acel teren precum si unul din cei decedati. Mama nu doreste sa renunte la mostenire, cel putin nu gratuit. Care ar fi pasii care ar trebui urmati in acest sens si ce probleme am putea intampina in cazul in care nu se ajunge la o intelegere?
Inca ceva, am aflat de la o ruda ca cei care detin titlul de proprietate, i-ar fi dat unuia dintre fratii mamei mele o parte din teren ca sa isi faca titlu de proprietate. Din moment ce sunt si alti mostenitori implicati, ar fi putut face asa ceva?

Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2016
cfilip20, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 10:49, 15 Aprilie 2016
Buna ziua,
Trebuie sa se dezbata succesiunile succesive:
1. De pe urma strabunicilor, daca au avut 3 copii se imparte terenul in 3.
2. De pe urma bunicilor, treimea de teren ce revenea bunicii se imparte in atatea bucati egale cati copii a avut bunica dumneavoastra.
Cat priveste consecintele:
1. Fie se dezbate succesiunea si fiecare isi primeste bucatica de teren ce i se cuvine;
2. Se dezbate succesiunea si se da terenul unuia si ceilalti primesc sulta;
3. Se dezbate succesiunea si se invoca lipsa de interes a unei parti dintre mostenitori.
Daca nu va multumeste modul de impartire pe care-l propune notarul atunci va trebui sa ajungeti in instanta pentru dezbaterea succesiunilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua bunicul meu a decedat in anul 1999. exista un titlu ... Florea Iulia Florea Iulia Buna ziua Bunicul meu a decedat in anul 1999. Exista un titlu de proprietate pe mai multe bucati de teren, in total 5,46 hectare. Titlul de proprietate este ... (vezi toată discuția)
Succesiune teren bloc3c bloc3c 1.Tata a decedat in 2005. 2. A avut act de proprietate pentru un teren de 5ha (impreuna cu un frate si el decedat dupa obtinerea acestui titlu de ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea zodiac zodiac As dori sa ma ajutati cu un sfat: Parintii mei stapanesc un teren agricol din 1990, platesc impozit la primaria comunei si nu au probleme cu vecinii nici cu ... (vezi toată discuția)