Conform OUG 195 in circulaţia pe autostrăzi, pe drumurile expres şi pe cele naţionale europene (E) conducătorii de autovehicule sunt obligaţi să folosească şi în timpul zilei luminile de întâlnire.
CORECT
Portiunile din drum ce traverseaza localitatile, cu exceptia municipiilor, fac parte din drumul national sau european si sunt administrate de catre Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale.
AICI NU AM GASIT CEVA CARE SA PRECIZEZE MUNICIPII
IN ORDONANŢA Nr. 43 din 28 august 1997 Republicată privind regimul drumurilor scrie doar dspre LOCALITATI:
"ART. 11
Drumurile naţionale, judeţene şi comunale îşi păstrează categoria funcţională din care fac parte, fiind considerate continue în traversarea localităţilor, servind totodată şi ca străzi. Modificarea traseelor acestora în traversarea localităţilor se poate face numai cu acordul administratorului drumului respectiv, în concordanţă cu planul urbanistic aprobat. în cazul drumurilor de interes naţional se va obţine şi acordul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului."
Conform acestei prevederi regulamentare in toate cazurile in care se circula, in interiorul localitatilor, pe o strada ce face parte dintr-un drum european (traseul de tranzit al localitatii) trebuie aprinse luminile de intalnire. Asa ca nu vad vreun argument in vederea contestarii, mai ales ca politistul se afla in zona in care exista placa informativa cu numărul drumului european.
AICI E PROBLEMA: INFORMAREA PARTICIPANTILOR LA TRAFIC (INDICATOARE).
In momentul in care am iesit de pe traseul drumului national pe o strada laterala, la revenire nu exista nici un indicator! Singurul indicator (verde Exx) este la una din intrarile in oras. In rest nimic!
Si acum o saptamina am traversat localitatea (orasul, mun icipiul) ROMAN. Pe toate indicatoarele (cu distante, cele cu drum cu prioritate, la trecerile de pietoni) erau placute verzi cu E85.
OARE DUPA CE REGLEMENTARI IN VIGOARE CEI DIN ROMAN AU MONTAT CEL PUTIN 30 PLACUTE VERZI CU E85 pe o distanta de 3 km (in centrul orasului) si ALTII AU MONTAT O SINGURA PLACUTA la intrarea in oras si apoi nimic pe 6 km?