unudepenet a scris:
Dragi forumisti,
Problema mea este urmatoarea: am capatat 2 puncte penalizare pentru conducerea autoturismului fara lumini de intalnire pe un drum european pe raza unui orasel. Am depus contestatie.
Semanlizarea acestui drum european este total deficitara: drumul traverseza orasul, la una din intrari are placuta verde, la cealalta intrare nu are, la nici unadin iesirile acestu orasel nu exista placuta informativa verde cu drumul european.
Agentu' facea vinatoarea doar dinspre directia in care exista placuta. Daca facea pe sensul celalalt evident era contestat pentru lipsa indicatorului de informare.
Cum as putea sustine contestatia?
Instalarea indicatoarelor rutiere se face de catre administratorului drumului. In urma cu cativa ani am discutat cu o persoana competenta din cadrul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Brasov care mi-a spus cele relatate de mine mai inainte. Deci, portiunile din localitati fac parte din drumul european si sunt administrate fie de compania de autostrazi si drumuri naţionale, fie de consiliile locale.
In municipiul Brasov si cred ca si in alte municipii problema traseului de traversare a localitatii este intr-o ceata densa. Daca pentru autovehicule grele traseul este stabilit si indicat prin indicatoare de interzicere a accesului pe anumite strazi la autoturisme este o perfecta neclaritate. In acest municipiu am vazut numai indicatoare rosii (DN1, DN11, DN13, etc). DN1 este drum european.
Regulamentul privind circulatia pe drumurile publice prevede in mod expres ca atunci când indicatoarele de interzicere sau restrictie sunt instalate împreunã cu indicatorul ce anuntã intrarea într-o localitate, semnificatia lor este valabilã pe drumul respectiv pânã la întâlnirea indicatorului “Iesire din localitate“, cu exceptia locurilor unde alte indicatoare dispun altfel. Prin urmare, aceasta prevedere nu se refera la indicatorul cu numarul drumului european montat alaturi de cel ce anunta intrarea in respectiva localitate.
Dupa parerea mea, contestatia are sanse mari de castig. Dar nu sigure din cauza ca sunt in Romania
SUCCES!!!!!!!!!!!!!!!!