avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal de contravenție completat ilizibil. ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal de contravenție completat ilizibil. Care sunt costurile contestației, și ce șanse de câștig credeți că am?

Buna seara.In decursul zilei de 12 10 2018,am primit o amendă rutieră de aprox 145 ron.Contraventia se refera la faptul că eu,în orașul Cazanesti ,Ialomița,nu aveam farurile aprinse,ora fiind aprox 16.30.Am plătit aceasta amendă mizerabilă,dar doresc sa contest acest lucru.Agentul resp era cel putin analfabet-eu personal nu inteleg nimic din ce a scris in acel proces verbal.Doresc ,sa mi se spuna care ar fi costurile acestei contestari a convenției,si ce șanse de castig am.Multumes pentru răspunsuri.
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Costul e de 20 RON si se depune o plingere contraventionala la judecatoria mentionata in PV de contraventie, in principiu judecatoria unde este arondata localitatea in care s-a savirsit contraventia. Sansele de cistig depind de ce scrie in procesul verbal fata de ce scrie in lege, sau de cum a fost intocmit procesul verbal,fata de OG2/2001. In principiu ar fi trebuit sa va amendeze pentru (teoretic) incalcarea dispozitiilor art. 44 din OUG 195/2002 sau 114 din HG1391/2006.
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
~ Conținut șters la cerere ~
V-am răspuns anterior, 20Ron.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti obligatia de a circula cu luminile de intalnire (faza scurta) aprinse in timpul zilei daca circualati pe un drum national sau european.
Daca locul unde ati fost oprit se afla pe un drum european sau national nu aveti nicio sansa de castig in cazul depunerii unei plangeri contraventionale.. Daca locul constatarii contraventiei nu se afla pe aceste categorii de drumuri depuneti plangere contraventionala in termen de 15 zile intrucat aveti sanse de castig.
ing. Ioan Ciobanu
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obligația este doar pe drumurile național europene, cu indicativ E (plus drumuri expres și autostrazi). Nu și altfel de drumuri naționale. Totuși persoana care a inițiat postul precizează ca se afla în localitate.
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2018
latka, moderator

Alte discuții în legătură

Competențe polițist: în ce bază poate încadra deficiențele unei mașini în normele rar? Mircea Muntean Mircea Muntean Ce părere aveți cine are competenta sa stabilească ce tip de defecțiune are automobilul având în vedere ca în normele rar sunt 3 tipuri de deficiente ... (vezi toată discuția)
Oprirea luminilor de intalnire, cand autovechiculul este oprit Rușeț Daniel Rușeț Daniel Am o intrebare legata de obligatiile conducatorului auto, atunci cand efectueaza manevra de oprire a autovehiculului pe drumurile publice. Este obligatoriu sa ... (vezi toată discuția)
Amenda lumini de intalnire monikcapricorn monikcapricorn Buna ziua! Am fost oprit de politie aproape de iesirea din Ovidiu, ziua, ora 18 si mi s-a intocmit proces verbal pentru ca nu aveam luminile de intalnire ... (vezi toată discuția)