am fost oprit de politie si mi-a fost intocmit pv de contraventie pentru ca circulam cu luminile stinse si nu aveam nici rovinieta.ma aflam in interiorul localitatii mangalia la iesirea spre localitatea 2 mai iar domnul politist mi-a spus ca acel sector de drum impreuna cu alte portiuni de drum din interiorul localitatii au statut de drum national/european.pana acum nu m-am mai intalnit cu aceasta situatie, cu toate ca circul pe acest drum zilnic pentru a merge la serviciu,iar rovinieta nu iau decat daca sunt nevoit sa plec din localitate(de obicei nu prea o fac cu aceasta masina).doresc sa stiu daca domnul politist a avut dreptate sau trebuie sa mai aduca ceva bani la buget facand exces de zel(am consemnat in pv ca fac contestatie).sunt foarte multe localitati in tara traversate de drumuri national-europene,asta inseamna ca daca eu folosesc un autovehicul doar in interiorul localitatii sunt obligat sa achizitionez rovinieta si sa circul cu luminile aprinse?
rovigneta o achitati ptr utilizarea DN si a E (si drumuri nationale insa speta dvs se referea la aceste 2 categorii doar) nu pentru drumuri aflate in afara localitatilor.
Exista localitati strabatute de acest tip de drumuri si acest lucru naste in sarcina dvs obligatia de a plati rovigneta chiar daca nu depasiti granita localitatii.
este adevarat ca in general drumurile aflate in gestiunea CNADNR (drumuri nationale) se afla in afara localitatilor insa exista si exceptii iar dvs tocmai ati aflat una dintre ele :)
acelasi rationament si ptr utilizarea luminilor de intilnire.
Amenda rovinieta
nicom70
n data de 06.04.2011 am primit un PV de la CNADNR in care mi comunica faptul ca la data de 27.10.2010 ora 06.42 am fost surprins de aparatele CNADNR pe DN4 km ... (vezi toată discuția)