avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta

n data de 06.04.2011 am primit un PV de la CNADNR in care mi comunica faptul ca la data de 27.10.2010 ora 06.42 am fost surprins de aparatele CNADNR pe DN4 km 8 Popesti Leordeni acolo unde am domiciliul , fara rovinieta.
mi se pare un abuz faptul ca pentru a circula in orasul unde locuiesc , trebuie sa detin rovinieta .
Oare cati cetateni ai Romaniei cunosc ordonanta lui Boc si a lui Basescu in care sa mi se specifice ca nu am voie sa circul in orasul in care locuiesc fara rovinieta, parerea mea este ca este un abuz.
Daca tot voia sa cunoastem legea normal mi se parea sa fim avertizati la prima abatere.
In concluzie cred ca totul este ca pe vremea fanariotilor atunci cand se adunau birurile.

intrebarea mea - este normal sa platesc rovinieta daca circul in orasul in care locuiesc?
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
nicom70, utilizator
Cel mai recent răspuns: nairam63 , utilizator 13:37, 18 Aprilie 2012
drumul pe care ati circulat este clasificat drept DN, indiferent daca este in localitate sau in afara localitatii. taxa de drum se achita ptr utilizarea drumurilor nationale, aflate in gestiunea CNADNR deci dvs circulind pe DN 4 sunteti obligat la plata taxei indiferent daca stati in Popesti Leordeni sau sunteti in tranzit (eu, de exemplu).

desi sunt de acord cu dvs ca ptr orasele / localitatile strabatute de DN sa existe o scutire la taxa ptr localnici, in acest moment aceasta scutire nu exista si amenda este legala si temeinica.
Dar la instalarea camerei s-au respectat cateva conditii legate de existenta autorizatiei de constructie pt. amplasarera obiectivului,organizarea de licitatie in vederea achizitionarii,respectarea legislatiei privind prelucrarea datelor cu caracter personal...?
si daca era camera mobila?
Daca era camera mobila eliminam' autorizatia de constructie pt. amplasarea obiectivului"..
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
avvalentina, utilizator
Daca s-ar datora taxa de drum pentru circulatia pe segmentul de drum de pe raza teritoriala a orasului , ar insemna ca toti posesorii de autovehicole domiciliati in aceasta localitate ar datora aceasta taxa pentru circulatia cu autovehicolele lor pe raza localitatii de domiciliu.
In acesta situatie locuitorii acestei localitati ar fi in mod evident discriminati fata de ceilanti locuitori ai tarii atata timp cat pentru a putea folosi reteaua de strazi ale propriului oras ar achita atat rovinieta cat si impozitele legale platite, din care se intretine aceasta retea de drumuri.
Ce sa inteleg ca toti locuitori din fiecare oras /loc/ prin care trece un DN platesc rovinieta chiar daca circula doar in orasul/loc. de domiciul ( atunci ce rost mai are sa platim impozitul pe autoturim mai bn platim doar rovinieta si circulam peste tot fara probleme?
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
nicom70, utilizator

Alte discuții în legătură

Cand trebuie sa detii rovinieta? bogdan2512 bogdan2512 BUNA ZIUA, Am primit in data de 25-03-2011 o instiintare de plata la un proces verbal de constatare ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta dadica dadica Buna seara , Am si eu o intrebare . Daca eu stau in orasul Popesti Leordeni si lucrez in Bucuresti de ce trebuie sa platesc rovinieta? Stiam ca pana in ... (vezi toată discuția)
Rovigneta Daca poate cineva sa ma lamureasca pe ce drumuri este obligatorie plata rovignetei: DN, DJ, E.. sau toate, cum se defineste expresia \"reteaua de drumuri ... (vezi toată discuția)