avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Activitate Doina02

Activitate Doina02

O societate comerciala a cumparat la licitatie de la Directia Finantelor Publice un imobil (parter + etaj) si o suprafata aferenta de 300 mp teren. In momentul vanzarii nu i s-a intocmit schita pentru terenul cumparat.
Am cumparat de la aceasta societate parterul imobilului si 150 mp teren (cei 300mp urmand sa devina teren de folosinta comuna). Vanzarea s-a facut in baza unei facturi fiscale si chitanta, suma fiind achitata integral. Schita pentru parterul cladirii si pentru cei 300mp de folosinta comuna a fost intocmita de catre o societate, administratorul acesteia fiind angajat al Primariei la Oficiul de Cadastru. Aceste schite au fost anexate la factura fiscala si semnate de ambele parti.
Vanzatorul nu a fost deacord sa achite cheltuielile notariale pentru intocmirea contractului de vanzare-cumparare in forma autentica, fapt ce a generat o serie de certuri.
Am chemat in judecata respectiva societate pentru intocmirea actelor de vanzare-cumparare, insa am avut surpriza sa constat ca aceasta a efectuat intabularea imobilului si a terenului dupa data facturarii, iar schita initiala a terenului a fost modificata, deoarece societatea care a intocmit-o a gresit schita neincluzand in cei 300mp si terenul de sub cladire (160mp). Mentionez ca eu am folosit timp de un an de zile cei 300 mp conform schitei anexate la factura, avand acces cu autoturismul langa cladire, iar dupa schita de la intabulare acest acces imi este ingradit (in fata casei este o gradina de cca 100mp ce nu poate fi folosita ca loc de parcare).
Instanta a dat o hotarare judecatoreasca de vanzare-cumparare tinand cont de intabularea facuta de respectiva societate si de faptul ca schita trebuie sa contina terenul de sub cladire, obligandu-ma la plata cheltuielilor de judecata.
Am facut recurs, dosarul fiind trimis la rejudecare, deoarece nu mi s-a aprobat o expertiza topografica, judecarea lui fiind in curs.
Vanzatorul a deschis un nou proces in care cere anularea vanzarii pe motiv ca nu-si poate indeplini obligatiile din schita initiala, iar eu nu sunt deacord cu intabularea facuta, cerand totodata sistarea procesului in recurs.
Intrebare:
1.Daca avea dreptul sa faca intabularea dupa data facturarii?
2.Daca poate anula vanzarea initiala prin factura pe motiv ca nu sunt deacord cu intabularea facuta?
Va rog sa-mi raspunde-ti la aceste intrebari deoarece am cheltuit multi bani cu primul proces si deocamdata nu-mi pot permite un alt avocat.
Va multumesc!