Se pare ca nu se aplica acest articol, deoarece Biroul de executor judecatoresc si banca BCR, sustin ca salariile se pot achita doar pe o perioada de 3 luni (care a trecut).
Logica spune ca popririle si efectele ce curg dupa infiintarea popririlor (inclusiv plata salariilor), se stabilesc in ordinea primirii, nu a tipului de poprire, fie ca sunt infiintate de executori judecatoresti sau de creditori bugetari.
In cazul societatii noastre, prima poprire este infiintata de creditor bugetar (ANAF) si, teoretic, aceasta ar trebui sa primeze, impreuna cu efectele ei.
Referitor la plata salariilor, pentru ca se aplica efectele primei popriri iar prima poprire este de la creditor bugetar, conform legii, plata salariilor este fara limita temporala.
Atat popririle cat si efectele produse ar trebui sa se aplice in ordinea primirii.
In cazul nostru, pana la indestularea contului cu suma necesara achitarii primei popriri, celelalte popriri si efectele produse, trec in plan secundar.
Insa,
BCR alege sa se foloseasca doar de cauzele ultimei popriri (limitarea platii salariilor pe o perioada de 3 luni), ignorand cauzele primei popriri (plata salariilor fara limita temporala)
Gasim si alte sugestii, va rog?
Cornel Vasile a scris:
Codul Muncii
Art. 161
Salariile se plătesc înaintea oricăror alte obligaţii băneşti ale angajatorilor.