avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Abuz BCR? Blocare plata salarii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Abuz BCR? Blocare plata salarii

Buna ziua!
Lucrez in cadrul unei societati, care, acum mai mult de 2 ani, a primit o poprire pe conturi, de la creditor bugetar (ANAF).
Suma disponibila in cont, nu acoperea suma ce necesara stingerii creantei initiate de ANAF, drept urmare, suma a ramas in cont si s-a permis doar plata salariilor si a impozitelor pe salarii, prin trimiterea lunara a statelor de plata si a unei declaratii pe propria raspundere, ca societatea nu detine alte disponibilitati banesti.
Comunicarea BCR (caci aici sunt conturile poprite), referitor la ridicarea salariilor, a fost urmatoarea:
Debitorii care au popriri active pe conturi pot solicita ridicarea de salarii, conform Noului Cod de procedura civila, tinand cont de urmatoarele:
* Daca au popriri infiintate de la creditori bugetari fara limita temporala.
* Daca au popriri infiintate de la executori judecatoresti - doar in limita a 3 luni de la infiintarea popririi.
Cazul nostru era cel de la primul punct, ridicare fara limita temporala, deoarece este creditor bugetar.

In urma cu aproximativ 3 luni, a mai aparut o poprire de la un BEJ (executor judecatoresc), pentru o creanta de la o societate.
Acum, BCR sustine ca nu mai poate elibera sumele pentru plata salariilor, din cauza acestei popriri de la executor, decat in limita a 3 luni.
Intrebari:
1. Care este articolul de lege unde se mentioneaza ca nu exista limita temporala la plata salariilor? Caut pe net de cateva zile, insa nu reusesc sa-l gasesc.
2. Daca popririle se stabilesc in ordinea primirii, nu a tipului de poprire, fie ca sunt infiintate de executori judecatoresti sau de creditori bugetari, nu primeaza si cauzele acestora?
Adica, atat popririle cat si efectele produse, se aplica si se ridica in ordinea primirii.
Cu alte cuvinte, daca pentru prima poprire nu exista limita temporala de plata a salariilor, de ce BCR alege sa foloseasca un efect al popririi(neplata salariilor) de la ultima poprire, ca sa nu achite salariile?
3. Exista vreun articol de lege in care sa se mentioneze clar si indubitabil, ca popririle si efectele curg in ordinea primirii?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Florin M
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:28, 6 Noiembrie 2019
Trebuie să aveți în vedere caz BCR-ul ca bancă este terț poprit, iar contul curent vă este blocat de către creditorii ANAF și Executorul Judecătoresc.

Dacă vă adresați instanței de judecată prin contestație la executare, nu vă judecați exclusiv cu Banca, ci cu creditorii.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2019
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare plata salarii! abuz bcr? FlorinMihaiM FlorinMihaiM Buna ziua! Lucrez in cadrul unei societati, care, acum mai mult de 2 ani, a primit o poprire pe conturi, de la creditor bugetar (ANAF). Suma disponibila in ... (vezi toată discuția)
Ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat) mihai000123 mihai000123 Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu . Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa \\"va solicitam ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu girant jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Vreau sa va intreb daca un executor judecatoresc poate cere societatii unde lucreaza salariatul infiintarea popririi pe 1/3 din veniturile sale ... (vezi toată discuția)