avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Activitate Matei Nicoleta Nicoleta

Activitate Matei Nicoleta Nicoleta

Răspuns la discuția Partaj voluntar fara sulta
Va multumesc frumos pentru raspunsuri, mi-au fost de ajutor!

Avocat Cristina CIUREA a scris:

Buna ziua,

Din ceea ce ati relatat rezulta ca nu sunt intrunite conditiile necesare pentru a obtine anularea actului de partaj voluntar incheiat.
Puteti insa sa va adresati instantei de judecata si sa solicitati sa o oblige pe parata sa respecte intelegerea facuta cu privire la modalitatea de impartire a terenului de 1000 mp.

Da

Liliana Gradinaru a scris:

Nu prea inteleg... e un partaj dupa care ati ramas in indiviziune?

Pe acest teren de 1000mp am ramas eu cu sora mea, acum urmeaza sa facem cadastru si dezmembrarea la notar.dezmembrare in urma caruia eu trebuie sa raman cu 500 mp pe care este si casa parinteasca asa cum sacrie in partajul voluntar, ea insista sa faca cadastru si dezmembrarea singura fara ca eu sa fiu prezenta. Poate sa faca altfel fata de ce este scris in partajarea voluntara?

Deci ea poate face dezmembrarea cum vrea ea si eu nu mai pot face nimic?

Da a fost inclus la partaj

raluk0207 a scris:

Nu, nu puteti.
Terenul de 1000 m.p. a fost inclus la partaj?

Buna ziua! Dupa succesiune am facut partajarea succesorala voluntara , matusa a luat 16000mp, sora a luat 10500mp iar eu 500 mp . Am ramas sa fac dezmembrarea cu sora mea pe un teren de casa de 1000mp, partea de 500mp cu casa parinteasca mi -a fost promisa mie, acum sora la dezmembrare nu isi mai tine cuv dat, spune ca va face dezmembrarea cum vrea ea. Pot anula in instanta aceasta partajare voluntara? Pot cere impartitrea egala la 3 a tot cea ce apare in mostenire?