avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj voluntar fara sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj voluntar fara sulta

Buna ziua! Dupa succesiune am facut partajarea succesorala voluntara , matusa a luat 16000mp, sora a luat 10500mp iar eu 500 mp . Am ramas sa fac dezmembrarea cu sora mea pe un teren de casa de 1000mp, partea de 500mp cu casa parinteasca mi -a fost promisa mie, acum sora la dezmembrare nu isi mai tine cuv dat, spune ca va face dezmembrarea cum vrea ea. Pot anula in instanta aceasta partajare voluntara? Pot cere impartitrea egala la 3 a tot cea ce apare in mostenire?
Nu, nu puteti.
Terenul de 1000 m.p. a fost inclus la partaj?
Da a fost inclus la partaj

raluk0207 a scris:

Nu, nu puteti.

Actul de partaj voluntar a fost incheiat in mod valabil, nu mai poate fi desfiintat.

Nu este aplicabila nicio cauza de nulitate.

Matei Nicoleta Nicoleta a scris:

Da a fost inclus la partaj

raluk0207 a scris:

Nu, nu puteti.

Si daca a fost inclus, al cui e?
Deci ea poate face dezmembrarea cum vrea ea si eu nu mai pot face nimic?

Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2019
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Cumparare teren 3 persoane la comun Bubuka Bubuka Cumparare teren la comun Salutare, Doresc sa cumpara o parcela de teren de 500 mp. Vanzatorul are 1500 mp si nu vrea sa vanda parcele de 500 mp ca sa ... (vezi toată discuția)
Scoaterea din indiviziune+delimitare cota dorita andra11970 andra11970 Buna ziua! Doresc sa-mi spuneti si mie ce pot face sa nu am probleme mai tarziu deoarece nu stii ce-ti ofera viata si orice act se poate ataca , as dori un ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren, dezmembrare. buna ziua! am intalnit o problema ... vitalsmart vitalsmart Vanzare teren, dezmembrare. Buna ziua! Am intalnit o problema la achizitia unui teren. Vanzatorul are un lot de 5000mp. Pe acest teren este o casa. La OCPI ... (vezi toată discuția)