avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi
Forum Activitate marinelaene

Activitate marinelaene

Bună ziua.
Societatea în care lucrez dorește să îmi modifice prin act adițional brutul, netul rămânând același, astfel: minimul pe economie să rămână în contractul de muncă și restul de bani sa fie trecuți ca spor de performanță și spor TV(sporuri care ulterior vor fi tăiate, după bunul plac).
Din ce știu eu, nu se poate modifica un contract fără acordul părților. La fel, știu că sporurile nu intră la vechime, deci la viitoarea pensie, cel puțin nu toate și în niciun caz cele menționate mai sus.
Întrebarea mea:
Mă pot obliga in vreun fel sa semnez actul adițional? Menționez că am contract pe perioadă nedeterminată și până in martie încă primesc stimulent de inserție.
Va mulțumesc anticipat.
Buna ziua.
Părinții sunt divorțați iar casa in care locuiesc a fost împărțită conform hotărârii judecătorești, cu ieșiri separate.
Tatăl este recăsătorit iar actuala soție locuiește în casa lui, bun dobândit în timpul căsniciei cu mama. Doi copii, eu și fratele. Fratele o va evacua pe actuala soție în cazul în care tata dispare înainte.
Întrebarea mea este: cum poate tata sa ii ofere siguranță actualei soții?
Citisem despre vânzare cumpărare cu drept de uzufruct, dar nu am găsit nimic între soți, situațiile pe care le-am găsit erau între părinți și copii. Așa că am nevoie sa mă îndrumați.
Va mulțumesc anticipat.