avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare brut contract perioadă nedeterminată
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare brut contract perioadă nedeterminată

Bună ziua.
Societatea în care lucrez dorește să îmi modifice prin act adițional brutul, netul rămânând același, astfel: minimul pe economie să rămână în contractul de muncă și restul de bani sa fie trecuți ca spor de performanță și spor TV(sporuri care ulterior vor fi tăiate, după bunul plac).
Din ce știu eu, nu se poate modifica un contract fără acordul părților. La fel, știu că sporurile nu intră la vechime, deci la viitoarea pensie, cel puțin nu toate și în niciun caz cele menționate mai sus.
Întrebarea mea:
Mă pot obliga in vreun fel sa semnez actul adițional? Menționez că am contract pe perioadă nedeterminată și până in martie încă primesc stimulent de inserție.
Va mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 14 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sporurile intra in calculul pensiei daca s-au achitat contribuțiile.

Nu va poate obliga sa semnat acel act aditional de modificare a c.i.m.

Până în martie si inca 6 luni dupa sunteti protejata de lege împotriva concedierii
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporul de fidelitate ContSters394407 ContSters394407 Buna ziua, In cadrul firmei se ofera spor de fidelitate in felul urmator: la 1 an vechime se ofera 4 % la 2 ani vechime se ofera 8 % la 3 ani vechime ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie contract determinat andreea0602 andreea0602 Buna ziua, Ma aflu de 1 luna la serviciu cu stimulent insertie (am revenit din CIC). Daca trec de la o companie unde am contract nedeterminat, la alta unde am ... (vezi toată discuția)
Drepturi si obligatii angajat cu cm administrat de firma hr mamalui matei mamalui matei Buna seara, Ma aflu in urmatoarea situatie: angajata cu CM administrat de o firma de HR perioada nedeterminata de mai multi ani datorita unui contract ce ... (vezi toată discuția)