avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Activitate andrushk_best

Activitate andrushk_best

Răspuns la discuția plata daunelor
Buna ziua. Cu aceeasi problema ma confrunt si eu, insa circumstantele au fost diferite. Dupa constatarea daunelor, agentul de asigurari a concluzionat ca "valoarea reparatiilor masinii depaseste valoarea masinii" si a decis ca va acorda dauna totala. De mai bine de 30 de zile acesta ma duce cu vorba, spunandu-mi ca pc-ul lor "s-a stricat si a fost trimis tocmai la iasi pentru a fi reparat", ca "trebuie sa consulte legile mai bine". Dupa ce, oferindu-mi o valoare finala infima (2800euro) a masinii (Ford Focus TDI, 2001), i-am prezentat niste acte prin care, in mod cert, valoarea despagubirilor ar fi trebuit sa creasca. Ceea ce este dubios pentru mine este faptul ca agentul mi-a incadrat masina intr-o valoare de catalog de 17.500 euro, insa, consultand mai bine problema, un cataloc Schwacke si un deviz scos de la firma Ford cu anul si luna in care a fost fabricata masina, luna in care intra in valabilitate garantia si istoricul masinii, in general, valoarea masinii mele era de 19.700 euro. Astfel, valoarea finala a despagibirilor ar fi trebuit sa creasca. Actionarea in judecata a firmei de asigurari este pentru mine o ultima solutie, deoarece un recurs judecatoresc se rezolva intr-un timp mai indelungat, iar masina chiar este o necesitate pentru mine. Ce ma sfatuiti sa fac, in conditiile in care am impresia ca firma asiguratoare, in frunte cu agentul care se ocupa de cazul meu, profita de necunostintele mele in materie juridica? Va multumesc anticipat!