avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... plata daunelor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

plata daunelor

am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu pagube materiale-am intrat in intersectie pe culoarea verde a semaforului si am fost izbit in partea stanga a masinii de un autovehicul care a intrat in intersectie pe culoarea rosie- mentionez ca in acel moment era verde la semaforul aditional pentru cei care virau la dreapta insa el a mers inainte intrand astfel in coliziune cu mine care viram stanga. i s-a suspendat permisul insa avand nevoie de el, doreste sa conteste PV in instanta. In acest timp firma de asigurari nu imi plateste reparatiile evaluate la aprox 50000000 lei vechi- masina mea pentru care platesc rate, neputand fi folosita. ce pot face eu ca si pagubit in aceasta situatie
Cel mai recent răspuns: andrushk_best , utilizator 12:29, 27 Mai 2008
vdancu a scris:

am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu pagube materiale-am intrat in intersectie pe culoarea verde a semaforului si am fost izbit in partea stanga a masinii de un autovehicul care a intrat in intersectie pe culoarea rosie- mentionez ca in acel moment era verde la semaforul aditional pentru cei care virau la dreapta insa el a mers inainte intrand astfel in coliziune cu mine care viram stanga. i s-a suspendat permisul insa avand nevoie de el, doreste sa conteste PV in instanta. In acest timp firma de asigurari nu imi plateste reparatiile evaluate la aprox 50000000 lei vechi- masina mea pentru care platesc rate, neputand fi folosita. ce pot face eu ca si pagubit in aceasta situatie

Indiferent de forma de proprietate a autoturismului (personala sau a unei firme) acesta trebuie folosit, deci, trebuie reparat cat mai repede. Autoturismul poate fi introdus in reparatie numai dupa ce inspectorul de daune de la societatea de asigurare incheie un proces verbal de constatare a avariilor.
Am inteles ca ai fost la asigurator. De aici presupun ca esti in posesia procesului verbal de contraventie incheiat de catre organele de politie in care se specifica cine este vinovat de producerea accidentului. Faptul ca respectiva persoana va contesta in instanta procesul verbal al Politiei nu are legatura cu reparatia autoturismului. Procesul, inclusiv caile de atac, poate dura mult timp, fara sa mai tinem seama de vacanta judecatoreasca.
Eu, daca as fi in situatia ta, m-as adresa, in scris societatii de asigurare aratand situatia si cerand despagubirea legala. De asemenea trebuie ceruta motivatia respingerii platii despagubirii (daca este cazul). Iti sugerez sa precizez in respectiva solicitare faptul ca veti solicita despagubiri pentru lipsa de folosinta a autoturismului pe perioada procesului.Sa facem deosebire intre cele doua feluri de despagubiri pentru lipsa de folosinta a autoturismului. Lipsa de folosinta datorata reparatiei nu se despagubeste de catre asigurator decat in anumite cazuri. Lipsa de folosinta datorata neindeplinirii unei indatoriri de serviciu este imputabila societatii de asigurare si poti s-o soliciti.
Cu refuzul scris al asiguratorului sau in cazul refuzului de a elibera un asemenea document te vei adresa Comisiei pentru Supraveghere a Asigurarilor. Ultima solutie este instanta de judecata.

Am facut cererea insa soc de asigurari invoca intentia asiguratului lor de a contesta PV. Nu am primit insa un raspuns scris. Cam cat timp dureaza sa primesc acest raspuns pentru ca eu sa ma pot adresa apoi Comisiei de Supraveghere.
vdancu a scris:

Am facut cererea insa soc de asigurari invoca intentia asiguratului lor de a contesta PV. Nu am primit insa un raspuns scris. Cam cat timp dureaza sa primesc acest raspuns pentru ca eu sa ma pot adresa apoi Comisiei de Supraveghere.

Depinde de societatea de asigurari. Termenul limita este de 30 de zile.
Cunoasteti cumva, situati iin care procese verbale intocmite de agenii de politie au fost anulate de catre instante . Ma refer la spete de genul in care am fost eu implicat? adica pt neacordare de prioritate si patrundere in intersectie la culoarea rosie a semaforului

Ultima modificare: Luni, 19 Mai 2008
vdancu, utilizator
vdancu a scris:

Cunoasteti cumva, situati iin care procese verbale intocmite de agenii de politie au fost anulate de catre instante . Ma refer la spete de genul in care am fost eu implicat? adica pt neacordare de prioritate si patrundere in intersectie la culoarea rosie a semaforului

In ultimii 36 ani nu am intalnit vreo situatie de anulare a procesului verbal intocmit de Politie. Intr-un singur caz a fost anulat procesul verbal al Politiei, dar nu pentru neacordare de prioritate. Aveti sanse foarte mari de rezolvare a problemei. Succes.

Alte discuții în legătură

Contestare pv suspendare permis 30 zile mintek2005 mintek2005 Buna ziua, Am avut un accident de circulatie care s-a desfasurat in urmatorul fel: aveam intentia sa virez stanga, am asteptat sa treaca masinile din ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - permis suspendat pentru ca am trecut pe rosu acomputers acomputers Buna ziua, Mai jos voi prezenta scrisoarea (nu e in forma finala) ce urmeaza sa o depun la judecatorie pentru contestatie. Subsemnatul XXX, nascut la data ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut in urma unui accident rutier? ibsandu ibsandu Am avut un accident rutier intr-o intersectie. Fara vatamari. La Politie, agentul constatator, sustine ca eu sunt vinovat, chiar daca am plecat de la semafor ... (vezi toată discuția)