avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... plata daunelor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

plata daunelor

am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu pagube materiale-am intrat in intersectie pe culoarea verde a semaforului si am fost izbit in partea stanga a masinii de un autovehicul care a intrat in intersectie pe culoarea rosie- mentionez ca in acel moment era verde la semaforul aditional pentru cei care virau la dreapta insa el a mers inainte intrand astfel in coliziune cu mine care viram stanga. i s-a suspendat permisul insa avand nevoie de el, doreste sa conteste PV in instanta. In acest timp firma de asigurari nu imi plateste reparatiile evaluate la aprox 50000000 lei vechi- masina mea pentru care platesc rate, neputand fi folosita. ce pot face eu ca si pagubit in aceasta situatie
Cel mai recent răspuns: andrushk_best , utilizator 12:29, 27 Mai 2008
cioan a scris:

vdancu a scris:

Cunoasteti cumva, situati iin care procese verbale intocmite de agenii de politie au fost anulate de catre instante . Ma refer la spete de genul in care am fost eu implicat? adica pt neacordare de prioritate si patrundere in intersectie la culoarea rosie a semaforului

In ultimii 36 ani nu am intalnit vreo situatie de anulare a procesului verbal intocmit de Politie. Intr-un singur caz a fost anulat procesul verbal al Politiei, dar nu pentru neacordare de prioritate. Aveti sanse foarte mari de rezolvare a problemei. Succes

Fiti amabil, deoarece contravenientul este decis sa conteste in instanta acest proces verbal, motivatia lui fiind aceea ca nu isi permite sa ramana fara permisul de conducere, eu as putea sa intervin pe parcursul acestui proces si sa cer sa ma constitui parte civila si sa cer daune cauzate de imposibilitatea de a-mi folosii masina.
Am incercat sa mainteleg cu el solicitandu-i reparatia masini si returnarea sumei corespunzatoare in momentul in care asigurarea ma va despagubi
astept sfatul dumneavoastra

vdancu a scris:

cioan a scris:

vdancu a scris:

Cunoasteti cumva, situati iin care procese verbale intocmite de agenii de politie au fost anulate de catre instante . Ma refer la spete de genul in care am fost eu implicat? adica pt neacordare de prioritate si patrundere in intersectie la culoarea rosie a semaforului

In ultimii 36 ani nu am intalnit vreo situatie de anulare a procesului verbal intocmit de Politie. Intr-un singur caz a fost anulat procesul verbal al Politiei, dar nu pentru neacordare de prioritate. Aveti sanse foarte mari de rezolvare a problemei. Succes

Fiti amabil, deoarece contravenientul este decis sa conteste in instanta acest proces verbal, motivatia lui fiind aceea ca nu isi permite sa ramana fara permisul de conducere, eu as putea sa intervin pe parcursul acestui proces si sa cer sa ma constitui parte civila si sa solicit daune cauzate de imposibilitatea de a-mi folosii masina.(masina imi era absolut indispensabila deoarece fac zilnic naveta la servici)
Am incercat sa ma inteleg cu el solicitandu-i reparatia masini si returnarea sumei corespunzatoare in momentul in care asigurarea ma va despagubi dar el sugereaza ideea sa-mi cumpere piesele si nu toate, pentru ca fiind om de afaceri n-are vreme sa-mi repare mie masina.
astept sfatul dumneavoastra

Buna ziua. Cu aceeasi problema ma confrunt si eu, insa circumstantele au fost diferite. Dupa constatarea daunelor, agentul de asigurari a concluzionat ca "valoarea reparatiilor masinii depaseste valoarea masinii" si a decis ca va acorda dauna totala. De mai bine de 30 de zile acesta ma duce cu vorba, spunandu-mi ca pc-ul lor "s-a stricat si a fost trimis tocmai la iasi pentru a fi reparat", ca "trebuie sa consulte legile mai bine". Dupa ce, oferindu-mi o valoare finala infima (2800euro) a masinii (Ford Focus TDI, 2001), i-am prezentat niste acte prin care, in mod cert, valoarea despagubirilor ar fi trebuit sa creasca. Ceea ce este dubios pentru mine este faptul ca agentul mi-a incadrat masina intr-o valoare de catalog de 17.500 euro, insa, consultand mai bine problema, un cataloc Schwacke si un deviz scos de la firma Ford cu anul si luna in care a fost fabricata masina, luna in care intra in valabilitate garantia si istoricul masinii, in general, valoarea masinii mele era de 19.700 euro. Astfel, valoarea finala a despagibirilor ar fi trebuit sa creasca. Actionarea in judecata a firmei de asigurari este pentru mine o ultima solutie, deoarece un recurs judecatoresc se rezolva intr-un timp mai indelungat, iar masina chiar este o necesitate pentru mine. Ce ma sfatuiti sa fac, in conditiile in care am impresia ca firma asiguratoare, in frunte cu agentul care se ocupa de cazul meu, profita de necunostintele mele in materie juridica? Va multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv suspendare permis 30 zile mintek2005 mintek2005 Buna ziua, Am avut un accident de circulatie care s-a desfasurat in urmatorul fel: aveam intentia sa virez stanga, am asteptat sa treaca masinile din ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - permis suspendat pentru ca am trecut pe rosu acomputers acomputers Buna ziua, Mai jos voi prezenta scrisoarea (nu e in forma finala) ce urmeaza sa o depun la judecatorie pentru contestatie. Subsemnatul XXX, nascut la data ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut in urma unui accident rutier? ibsandu ibsandu Am avut un accident rutier intr-o intersectie. Fara vatamari. La Politie, agentul constatator, sustine ca eu sunt vinovat, chiar daca am plecat de la semafor ... (vezi toată discuția)