avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Activitate maryflory231991

Activitate maryflory231991

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va mulțumesc pt sprijinul acordat!Am fost și la un birou notarial sa văd ce pot face.Dansul a zis la fel ca se poate face act de donație,dar nici el nu înțelege de ce vreau sa fac lucrul asta și ar trebui sa las lucrurile așa.In acel contract de vânzare cumpărare scrie ca eu trebuie sa ii plătesc toate utilitățile,sa ii asigur hrana,medicamente ,un trai decent.El are o pensie in valoare 1600 de lei și susține ca nu ii ajung banii pt plata utilităților .In unele luni am plătit eu facturile ,alte luni l-am rugat sa plătească și el .Atunci el s-a supărat și a spus ca ma da in judecată ca nu respect contractul.I-am spus ca ii voi da jumătate din cheltuielile pt plata întreținerii și utilităților și nu a fost de acord.Ideea este ca eu nu mai pot întreține doua case ,pe a lui și pe a mea.Deoarece am un copil de un an și nu mai pot face fata atâtor cheltuieli.I-am explicat ca nu este rea voința ,doar ca nu am de unde.El fumează 2 pachete de țigări pe zi,din cauza asta nu ii ajung banii,iar când ma suna și imi spune ca nu a plătit lumina și sa o plătesc eu și ma împrumut de bani pt a ii plăti acea factura ,ma gândesc doar la copilul meu,ca din banii aia as putea sa ii iau lui cele necesare ,nu sa ii plătesc bunicului țigările.El nu înțelege ca nu este rea voința ,ci pur și simplu acum am și alte cheltuieli și chiar nu imi mai pot permite sa plătesc întreținerea pt doua case.Il ajut cu ce pot și cum pot.Desi ii spun ca am atâtea cheltuieli și nu ii mai pot da ca pana acum și sa încerce sa fumeze mai puțin ,având și 3 accidente vasculare,el imi spune ca vrea centrala termică,ca vrea sa ii zugrăvesc.Nu mai pot cu el.Orice ii spun si ii explic ,in prima faza este de acord, după 2-3 zile nu Mai este.El spune ca ma va da in judecată.Eu nu am nici o chitanța sau bonuri ca i-am plătit facturi ,ca i-am cumpărat pamperși și etc.Nu m-am gândit ca se v-a ajunge aici și nu am păstrat nimic.Iar sa stau prin sali de judecată și sa mai și pierd ,chiar nu vreau.Vreau sa imi petrec timpul cu
copilul meu.Mentionez ca și unchiul meu are același act ca al meu pe alte 2 imobile de ale lui .Dar el ma pune doar pe mine sa ii asigur absolut tot ce are nevoie.Asta ca o paranteza ,pana la urma nu este vina unchiului ca el trage doar pe mine.(cum s-ar spune).El i-a zis de la bun început ca nu îl poate ajuta și gata.Iar eu care am încercat sa fac tot ce pot ,am picat in încurcătura asta.Iar mama ,și-a cedat toate drepturile pe care le-a avut ,după succesiunea făcută in urma bunicii mele care a decedat,pt noi.Si cu toate astea,ea neavând nici o obligație contractuala îl ajuta ,pt ca este tatăl ei.Si asta imi doresc și eu sa îl ajut in continuare cum pot,nu sa imi pună actul pe masa de fiecare data când nu ii pot îndeplini dorințele.
Vă mulțumesc!Acum am inteles ce presupune acest contract.Nu am la ce sa renunț,eventual ii pot vinde eu lui apartamentul.
S-a achitat prețul minim,suma de 10000 de lei.Dar eu nu am nici o pretenție.Vreau doar sa scap de stresul amenințărilor.Daca el nu mai dorește ca acel apartament sa fie pe numele meu,vreau să ii îndeplinesc și dorința asta.Sa fie el liniștit.Din cauza asta vreau sa fie totul pe cale amiabila.As putea sa îl dau in judecată și așa mai departe.Dar nu vreau lucrul asta,fiind un om vârsta și știind ca nu mai judeca cum trebuie.O sa consider banii aceia și tot ajutorul meu ca un favor pe care îl l-am făcut și eu,bunicii mei având grija de mine .
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va mulțumesc pt răspunsuri.S-a făcut act de vânzare cumpărare cu uzufruct viager si clauza de întreținere.Adica el sa poate locui acolo și sa îl și întrețin pe toată durata vieții.El dorește ca eu sa renunț la apartament deoarece susține ca nu am grija cum trebuie de el.(dorește centrală termică,renovarea apartamentului,iar eu nu imi permit asemenea investiții având in îngrijire și un copil).Mi-a spus ca vrea sa vândă apartamentul și sa își cumpere o garsoniera ,iar cu banii rămași sa se întrețină .Oricum are și probleme neurologice și nici el nu știe de fapt ce vrea.Ideea este ca eu nu mai vreau acest apartament ,vreau sa fie el unic propoetar și sa decidă ce vrea sa facă mai departe.Nu pot ajunge la nici o înțelegere cu el pt ca azi imi spune ca nu vrea sa vândă și este mulțumit de cum am grija de el,maine imi spune ca nu este mulțumit și tot asa.Eu nu pot sa trăiesc in stresul asta.Voi avea grija in continuare de el,dar nu vreau sa aibă impresia ca am grija de el doar pt acel contract.Mentionez ca eu nu am cerut acel apartament,asta a fost dorința bunicii Mele,sa imi rămână mie acel apartament după moartea lor.In momentul semnării actelor ,el a spus ca se va întreține singur(el având pensie),dar cu trecerea anilor ,a început sa aibă anumite probleme neurologice.Iar dacă eu ii spun ca nu ii pot aduce banii pentru plata utilităților in momentul ăla,ma amenință ca ma da in judecată ca nu am grija de el.Daca ii spun ca nu am bani sa ii pun centrală termică sau sa zugrăvesc ,la fel ma amenință.Din aceasta cauza vreau sa nu mai am nici o obligație fata de el și sa decidă el ce dorește sa faca mai departe.
Bunicul mi-a vândut apartamentul,s-făcut act de vânzare cumpărare cu clauza de intretinere.Acum el vrea sa vândă apartamentul și sa ramana pe numele lui.
Va mulțumesc!Actul acesta îl pot face doar eu sau trebuie sa fie și bunicul de fata?El nefiind deplasabil.
Buna ziua!Intre mine și bunicul meu s-a încheiat un act de vânzare cumpărare cu uzufruct viager.El ar dori sa vândă acest apartament,iar pentru asta trebuie sa renunț la acest act.Care este procedura și costurile?El vrea sa fie din nou unicul propietar al imobilului,iar eu sunt de acord cu asta.Problema vrem sa o rezolvam pe cale amiabila.Multumesc!