avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Între mine și bunicul s-a încheiat un act de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Între mine și bunicul s-a încheiat un act de vânzare-cumpărare cu uzufruct viager. El ar dori să-l vândă, iar eu sunt de acord. Care sunt procedura și costurile?

Buna ziua!Intre mine și bunicul meu s-a încheiat un act de vânzare cumpărare cu uzufruct viager.El ar dori sa vândă acest apartament,iar pentru asta trebuie sa renunț la acest act.Care este procedura și costurile?El vrea sa fie din nou unicul propietar al imobilului,iar eu sunt de acord cu asta.Problema vrem sa o rezolvam pe cale amiabila.Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Epuree , utilizator 18:28, 12 Ianuarie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
Va mulțumesc!Actul acesta îl pot face doar eu sau trebuie sa fie și bunicul de fata?El nefiind deplasabil.
~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc!O seara buna!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cine a fost vanzatorul ? Dvs sau bunicul ?
Daca el v-a vandut dvs si si-a rezervat dreptul de uzufruct, ca renunta el la drept sau nu, nu redevine proprietar, proprietar sunteti dvs
sa renunte la drept, dvs vindeti casa si ii dati banii, daca tine el musai.
Daca dvs i-ati vandut lui, si dvs aveti drept de uzufruct, renuntati si drept si bunicul poate vinde.

Alte discuții în legătură

Clauza de intretinere sirenuta sirenuta in urma cu 5 ani ,mama mi-a facut act de donatie pe apartamentul ei cu clauza de intretinere si drept de uzufruct.formularea spune ca sunt de drept proprietara ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui imobil obtinut in urma unui contract de intretinere catalin_just catalin_just Contract de intretinere, cu drept viager de abitatie pentru creditorul obligatiei. Conventia are la baza un pact comisoriu de gradul III. Creditorul ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un apartament cu clauză de uzufruct viager dacă uzufructuarul nu-și poate exprima acordul? Margo72 Margo72 Buna ziua! Eu si sora mea detinem un apartament obtinut prin vanzare-cumparare cu clauza uzufruct viager (dar doar pe 2 dintre cele 4 camere ale imobilului) ... (vezi toată discuția)