Între mine și bunicul s-a încheiat un act de vânzare-cumpărare cu uzufruct viager. El ar dori să-l vândă, iar eu sunt de acord. Care sunt procedura și costurile?
Buna ziua!Intre mine și bunicul meu s-a încheiat un act de vânzare cumpărare cu uzufruct viager.El ar dori sa vândă acest apartament,iar pentru asta trebuie sa renunț la acest act.Care este procedura și costurile?El vrea sa fie din nou unicul propietar al imobilului,iar eu sunt de acord cu asta.Problema vrem sa o rezolvam pe cale amiabila.Multumesc!
maryflory231991
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Va mulțumesc pt sprijinul acordat!Am fost și la un birou notarial sa văd ce pot face.Dansul a zis la fel ca se poate face act de donație,dar nici el nu înțelege de ce vreau sa fac lucrul asta și ar trebui sa las lucrurile așa.In acel contract de vânzare cumpărare scrie ca eu trebuie sa ii plătesc toate utilitățile,sa ii asigur hrana,medicamente ,un trai decent.El are o pensie in valoare 1600 de lei și susține ca nu ii ajung banii pt plata utilităților .In unele luni am plătit eu facturile ,alte luni l-am rugat sa plătească și el .Atunci el s-a supărat și a spus ca ma da in judecată ca nu respect contractul.I-am spus ca ii voi da jumătate din cheltuielile pt plata întreținerii și utilităților și nu a fost de acord.Ideea este ca eu nu mai pot întreține doua case ,pe a lui și pe a mea.Deoarece am un copil de un an și nu mai pot face fata atâtor cheltuieli.I-am explicat ca nu este rea voința ,doar ca nu am de unde.El fumează 2 pachete de țigări pe zi,din cauza asta nu ii ajung banii,iar când ma suna și imi spune ca nu a plătit lumina și sa o plătesc eu și ma împrumut de bani pt a ii plăti acea factura ,ma gândesc doar la copilul meu,ca din banii aia as putea sa ii iau lui cele necesare ,nu sa ii plătesc bunicului țigările.El nu înțelege ca nu este rea voința ,ci pur și simplu acum am și alte cheltuieli și chiar nu imi mai pot permite sa plătesc întreținerea pt doua case.Il ajut cu ce pot și cum pot.Desi ii spun ca am atâtea cheltuieli și nu ii mai pot da ca pana acum și sa încerce sa fumeze mai puțin ,având și 3 accidente vasculare,el imi spune ca vrea centrala termică,ca vrea sa ii zugrăvesc.Nu mai pot cu el.Orice ii spun si ii explic ,in prima faza este de acord, după 2-3 zile nu Mai este.El spune ca ma va da in judecată.Eu nu am nici o chitanța sau bonuri ca i-am plătit facturi ,ca i-am cumpărat pamperși și etc.Nu m-am gândit ca se v-a ajunge aici și nu am păstrat nimic.Iar sa stau prin sali de judecată și sa mai și pierd ,chiar nu vreau.Vreau sa imi petrec timpul cu
copilul meu.Mentionez ca și unchiul meu are același act ca al meu pe alte 2 imobile de ale lui .Dar el ma pune doar pe mine sa ii asigur absolut tot ce are nevoie.Asta ca o paranteza ,pana la urma nu este vina unchiului ca el trage doar pe mine.(cum s-ar spune).El i-a zis de la bun început ca nu îl poate ajuta și gata.Iar eu care am încercat sa fac tot ce pot ,am picat in încurcătura asta.Iar mama ,și-a cedat toate drepturile pe care le-a avut ,după succesiunea făcută in urma bunicii mele care a decedat,pt noi.Si cu toate astea,ea neavând nici o obligație contractuala îl ajuta ,pt ca este tatăl ei.Si asta imi doresc și eu sa îl ajut in continuare cum pot,nu sa imi pună actul pe masa de fiecare data când nu ii pot îndeplini dorințele.
Vali9
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
II puteti face donatie, el devine proprietar numai daca bunicul este de acord sa renunte la obligatia dvs de intretinere; el da declaratie ca renunta iar dvs ii donati imobilul, el devenind proprietar si dvs. nemaiavand nicio alta obligatie fata de el; dar aveti grija, bunicul trebuie sa fie in deplinatatea facultatilor mintale altfel niciun notar nu va incheia tranzactia!
Nu renuntati la imobil. Lasati-l sa va dea in judecata.
Judecatorul v-a lua in calcul si povestea dvs. cu renuntarea mamei dvs. la bunuri, cu intretinerea dvs, de pana acuma, cu suma platita de 10.000 lei si de velelalte imobile date unchiului.
Bunica care a vrut ca acest ap. sa fie al dvs si mama dvs. la fel se vor rasuci in mormant sa vada ca renuntati la imobil. Respectati dorinta mamaei decedate.
Nu renuntati la bun si pastrati bonurile de aici in colo. Sa va dea in judecata.
Daca bunicul are boli neurologice nu mai poate in veci sa incheie un act de vanzare valabil. Lucrurile raman asa cum sunt acuma. Daca are peste 70 ani ii trebuie obligatoriu certificat medico legal ca este apt neurologic pentru a incheia astfel de acte.
Clauza de intretinere
sirenuta
in urma cu 5 ani ,mama mi-a facut act de donatie pe apartamentul ei cu clauza de intretinere si drept de uzufruct.formularea spune ca sunt de drept proprietara ... (vezi toată discuția)