Contract de intretinere, cu drept viager de abitatie pentru creditorul obligatiei. Conventia are la baza un pact comisoriu de gradul III.
Creditorul obligatiei si debitorul obligatiei traiesc. Problema e ca ambii doresc sa vanda imobilul.
Intrebarea ar fi urmatoarea: in ce conditii ar fi posibil acest lucru?
Va putea vinde doar acela care are dreptul de dispozitie asupra imobilului... trebuie cercetat cine este proprietarul imobilului in prezent, daca s-a transmis dreptul de proprietate si cand s-a transmis... daca s-a transmis doar nuda proprietate, dobanditorul acesteia va putea vinde acest drept dar numai acest drept cumparatorul trebuind sa respecte usus si fructus care apartin altor persoane... cei care au doar usus si fructus nu pot vinde intrucat nu au drept de dispozitie (abusus)... stiu ca sunteti jurist si intelegeti cei 3 termeni (usus, fructus si abusus - dreptul de a folosi lucrul, dreptul de a-i culege roadele si dreptul de a dispune de el - atributele esentiale ale dreptului de proprietate).
Uzufructul viager
alf & alf
Buna seara,doresc sa va intreb,in legatura cu dreptul de uzufruct,deci,in cazul meu:
Am un partener de viata ,cu care traiesc impreuna de 18 ani,nu suntem ... (vezi toată discuția)