avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

clauza de intretinere

in urma cu 5 ani ,mama mi-a facut act de donatie pe apartamentul ei cu clauza de intretinere si drept de uzufruct.formularea spune ca sunt de drept proprietara si de facto voi fi dupa moartea ei.Pt ca mi-a expirat cartea de identitate am incercat s-o schimb iar functionarul de la evidenta populatiei imi spune ca nu sunt proprietara si ca trebuie sa vina si mama sa dea semnatura.problema e ca mama e imobilizata la pat :diabet ,accident vascular cerebral si dementa senila.cum sa procedez si mai ales ...sunt sau nu proprietara avand in vedere ca toate darile sunt trecute pe numele meu si am locuit la adresa respectiva decand m-am nascut.
multumesc
Conform donatie, dvs sunteti proprietara asupra imobilului.
De fapt, dreptul de proprietate, care este un drept complex, are in componenta sa trei drepturi - usus, fructus si abusus, respctiv dr de folosinta, dr de a culege fructele (civile, respectiv chirii) si dreptul de a dispune de bun.
la acest moment, dvs aveti in patrimonu nunai nuda proprietate, respectiv numaul abusus, restul atributelor ramanand in patrimoniul mamei dvs ca efect al donatiei.
Acest lucru reiese din mentionarea faptului ca mama dvs si-a pastrat uzufructul apartamentului (uzufruct - uzus si fructus).
In opinia mea functinarul de la politia comunitara a dat o interpretare gresita dreptului dvs de proprietate.
Reveniti la respectiva institutie, solicitati sa vorbiti cu un consilier juridica caruia ii puteti explica.
Av. Mihai Vaduva
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar aveti nevoie de acordul uzufructuarului, intrucat d-voastra aveti numai nuda proprietate.
avocat Cristina Popescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri. ce inseamna dreptul de uzufruct viager? lacryg lacryg Mama mi-a facut contract de vanzare- cumparare cu drept de uzufruct viager pe o locuinta mai are ea sau frații mei vreun drept asupra locuintei?? Se ... (vezi toată discuția)
Uzufruct plopilor plopilor uzufructarul , se poate casatori ,poate sa refuze propietarului sa locuiasca in acelasi imobil sau poate lasa in folosinta unui posibil ... (vezi toată discuția)
Uzufructul viager alf & alf alf & alf Buna seara,doresc sa va intreb,in legatura cu dreptul de uzufruct,deci,in cazul meu: Am un partener de viata ,cu care traiesc impreuna de 18 ani,nu suntem ... (vezi toată discuția)