uzufructarul , se poate casatori ,poate sa refuze propietarului sa locuiasca in acelasi imobil sau poate lasa in folosinta unui posibil sot/sotie acest drept?
Binenteles ca uzufructuarul se poate casatori, insa nu poate lasa acest drept de uzufruct mostenitorilor, avand in vedere ca este un drept constiutuit intuituu personae, numai pt timpul vietii acestuia, purtand de altfel denumirea de uzufruct viager.
Pentru ca sotul sau copii sa beneficieze de dreptul de a locui in imobil ar trebui sa li se cedeze si lor o parte din uzufruct cu acordul dvs si al nudului proprietar, acestia devenind la randul lor titulari ai dr de uzufruct viager.
Nici nu ar fi de admis trecerea acestui drept la mostenitori, in atare conditii nudul proprietar neputand sa se bucure defel de proprietarea sa deplina.
Daca uzufructul priveste tot imobilul, este exclusiv si nudul proprietar a fost de acord cu aceasta stipulatie contractuala, in mod normal proprietarul nu are voie sa stanjeneasca folosinta imobilului de catre uzufructuar prin mutarea acestuia in acea casa.
Da, foarte pe scurt si concis asa se prezinta situatia.
Dupa decesul uzufructuarului nudul proprietar devine proprietar deplin avand usus, fructus si abusus.
Dreptul uzufructuarului inceteaza odata cu decesul sau.
O discutie ar putea fi doar aceea daca uzufructuarul s-ar afla in coma...dar nu cred ca va intereseaza asa ceva...
Uzufructul viager
alf & alf
Buna seara,doresc sa va intreb,in legatura cu dreptul de uzufruct,deci,in cazul meu:
Am un partener de viata ,cu care traiesc impreuna de 18 ani,nu suntem ... (vezi toată discuția)