avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Între mine și bunicul s-a încheiat un act de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Între mine și bunicul s-a încheiat un act de vânzare-cumpărare cu uzufruct viager. El ar dori să-l vândă, iar eu sunt de acord. Care sunt procedura și costurile?

Buna ziua!Intre mine și bunicul meu s-a încheiat un act de vânzare cumpărare cu uzufruct viager.El ar dori sa vândă acest apartament,iar pentru asta trebuie sa renunț la acest act.Care este procedura și costurile?El vrea sa fie din nou unicul propietar al imobilului,iar eu sunt de acord cu asta.Problema vrem sa o rezolvam pe cale amiabila.Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Epuree , utilizator 18:28, 12 Ianuarie 2020
Bunicul mi-a vândut apartamentul,s-făcut act de vânzare cumpărare cu clauza de intretinere.Acum el vrea sa vândă apartamentul și sa ramana pe numele lui.
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acum el vrea sa vândă apartamentul și sa ramana pe numele lui.

ori vrea sa vanda.. ori sa ramana pe numele lui.. oricum, nu mai e proprietar, nu are ce sa vanda.
s-a încheiat un act de vânzare cumpărare cu uzufruct viager.

s-făcut act de vânzare cumpărare cu clauza de intretinere.

cred ca mai bine mergeti la un avocat cu actele sa vada ce act e si ce se poate face, ca asa pe forum, nu prea sunteti de inteles.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va mulțumesc pt răspunsuri.S-a făcut act de vânzare cumpărare cu uzufruct viager si clauza de întreținere.Adica el sa poate locui acolo și sa îl și întrețin pe toată durata vieții.El dorește ca eu sa renunț la apartament deoarece susține ca nu am grija cum trebuie de el.(dorește centrală termică,renovarea apartamentului,iar eu nu imi permit asemenea investiții având in îngrijire și un copil).Mi-a spus ca vrea sa vândă apartamentul și sa își cumpere o garsoniera ,iar cu banii rămași sa se întrețină .Oricum are și probleme neurologice și nici el nu știe de fapt ce vrea.Ideea este ca eu nu mai vreau acest apartament ,vreau sa fie el unic propoetar și sa decidă ce vrea sa facă mai departe.Nu pot ajunge la nici o înțelegere cu el pt ca azi imi spune ca nu vrea sa vândă și este mulțumit de cum am grija de el,maine imi spune ca nu este mulțumit și tot asa.Eu nu pot sa trăiesc in stresul asta.Voi avea grija in continuare de el,dar nu vreau sa aibă impresia ca am grija de el doar pt acel contract.Mentionez ca eu nu am cerut acel apartament,asta a fost dorința bunicii Mele,sa imi rămână mie acel apartament după moartea lor.In momentul semnării actelor ,el a spus ca se va întreține singur(el având pensie),dar cu trecerea anilor ,a început sa aibă anumite probleme neurologice.Iar dacă eu ii spun ca nu ii pot aduce banii pentru plata utilităților in momentul ăla,ma amenință ca ma da in judecată ca nu am grija de el.Daca ii spun ca nu am bani sa ii pun centrală termică sau sa zugrăvesc ,la fel ma amenință.Din aceasta cauza vreau sa nu mai am nici o obligație fata de el și sa decidă el ce dorește sa faca mai departe.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Noiembrie 2019
maryflory231991, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi si cu banii dati ce faceti?
E vânzare cu întreținere. Potrivit contractului, s-a achitat un pret și s-a prestat și întreținere.

Alte discuții în legătură

Clauza de intretinere sirenuta sirenuta in urma cu 5 ani ,mama mi-a facut act de donatie pe apartamentul ei cu clauza de intretinere si drept de uzufruct.formularea spune ca sunt de drept proprietara ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui imobil obtinut in urma unui contract de intretinere catalin_just catalin_just Contract de intretinere, cu drept viager de abitatie pentru creditorul obligatiei. Conventia are la baza un pact comisoriu de gradul III. Creditorul ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un apartament cu clauză de uzufruct viager dacă uzufructuarul nu-și poate exprima acordul? Margo72 Margo72 Buna ziua! Eu si sora mea detinem un apartament obtinut prin vanzare-cumparare cu clauza uzufruct viager (dar doar pe 2 dintre cele 4 camere ale imobilului) ... (vezi toată discuția)