Buna ziua
In 2006 am achiziționat un teren prin dezmembrare de la o parcela de 10.000 mp, drumul de servitute fiind stabilit la 4mp lățime . In 2019 parcela din fata mea cu acees la aceeași servitute a fost dezmembrată in parcele mici și vândute diferitelor persoane fizice . Întrebarea este dacă noi proprietari sunt obligați sa cedeze din teren pentru lărgirea servituții la 7mp , ținând cont de legea din 2017 in care se specifica clar ca servitutea trebuie sa aibă minim 7mp
Buna ziua, am nevoie de ajutor in următoarea problema . In 2006 am cumpărat un teren unde accesul se face prin drum de servitute stabilit atunci la 4 mp lățime . Terenul din fata mea vis a vis de drumul de servitute nu era vândut și nici parcelat . In 2019 a fost vândut și parcelat in 7 loturi cu diferiți cumpărători. Care este Lățimea drumului de servitute după dezmembrarea din 2019?
Cumpărătorul unuia dintre loturi deși a primit de la primărie obligația de retragere cu inca 1 m la drum de servitute el a Bătut țăruș pe toată lungimea parcelei lui ingustandu-se drumul de servitute la 4 mp, blocând accesul meu către casa. . Are voie sa intaruseze după vechile limite stabilite in 2006, sau e obligat sa intaruseze după rezoluția verbala data de primărie ?
Cum îl pot împiedica sa îngusteze strada?
Am o casa in Domnești Ilfov , teren achiziționat in 2006, drum servitute 4 m stabilit de notar. In 2009 terenul de vis a vis a fost vândut și dezmembrat in 6 loturi proprietari diferiți . Lungimea drumului de servitute 400 mp, declarată de primărie strada muguras .
Acum, după dezmembrare cel din fata mea nu este obligat sa cedeze la drum pana la 7 m lățime ?