avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Activitate plaur

Activitate plaur

Domnule Ciubotaru,

de aceasta opinie imi era si frica:
CITAT: Sunt de parere ca profesiile reglementate pot fi desfasurate sub umbrela unor firme sau in mod independent in echivalenta de legalitate. INCHEI CITATUL
Am fost intr-adevar conditionat ca pot merge la acel notar (sa servesc domeniul juridic, fata de care sunt obligat prin Autorizatia de la Min. Justitiei) numai daca va incasa angajatorul pretul serviciului de interpretare.
Raspunsul utilizatorului suflete_unite a fost mult mai la obiect si mai documentat d.p.d.v. legal. Daca voiam sfaturi de marketing, as fi mers pe site-ul Ziarului Financiar, d-le Ciubotaru. Serios? Sa-mi angajez un expert in marketing? De ce nu-mi recomandati dumneavoastra unul?!
Ii raspund utilizatorului suflete_unite punctual la intrebari:
1. La sediul notarului. SRL-ul nu avea autorizatie.
2. vezi 1
3. Pt. d-l Ciubotaru: la ce legi face referire utilizatorul suflete_unite? Mai trebuie sa deschid vreun topic ca sa aflu si eu un sfat specializat de la un consultant juridic?
4. Angajatorul este cel care a intocmit chitanta, factura (pentru serviciul traducatorului autorizat Parpalita, care a dat semnatura si a aplicat stampila pe acte notariale) si a incasat (spre dezamagirea mea de mai tarziu) intreaga suma.
5. Intre mine si angajator nu se incheiase niciun contract de comision.
6. vezi 4
7. Este un lucru inedit pt mine. Dar oare birourile de traduceri nu fac acelasi lucru? Nu ele dau facturi clientilor pt traduceri autorizate? In acest caz e majoritatea birorurilor cu care am colaborat si colaborez eu. Ati putea sa ma ajutati cu exemple de legi in acest domeniu, d-le consultant Ciubotaru?
8. Din pacate da. Cred ca toata lumea stie cum se poarta patronii SRL-urilor cu numar redus de salariati: "Joci cum cant eu sau esti demis!"
9. Ce intrebari ma sfatuiti sa introduc intr-un posibil interogatoriu?.

Multumesc anticipat pt orice raspuns de la un consultant care nu are interese sa tina traducatorii autorizati sub umbrela SRL-urilor lor.

Cu sinceritate,

Laurentiu Parpalita

As avea si eu o speta pentru juristii care cu atat sarg mentin acest site.
Ma numesc Parpalita Laurentiu si sunt traducator autorizat pentru limbile franceza si germana. Acum cateva luni, pe cand eram angajat ca traducator la o firma de productie (S.R.L.), am avut cateva solicitari de la un notar public pt. a efectua interpretariat pe limba germana.
Atunci i-am cerut voie angajatorului meu sa ma invoiasca o ora, maxim doua, pt a face acel serviciu notarului public. Mentionez ca sunt inregistrat ca PFA la autoritatile financiare. Angajatorul meu mi-a dat voie sa merg, insa cu conditia de a face el, ca SRL, incasarea/factura. Fiindca, intamplator, la infiintarea firmei avusese inspiratia sa-si treaca la gramada in obiectul de activitate si profilul traduceri.
Am acceptat, simtindu-ma prins intre ciocan si nicovala. Dupa prima factura au urmat si alte interpretariate, toate facute in aceleasi conditii. La urmatorul salariu, si dupa cateva activitati de interpretariat, angajatorul nu mi-a oferit nimic in plus. Mi-a inselat sperantele. Iar eu am demisionat si mi-am continuat activitatea de traducator autorizat pe cont propriu.
As dori sa va cer parerea: se intrunesc cumva elementele vreunei contraventii ori infractiuni? Este traducerea autorizata o activitate pe care poate pune mana toate SRL-urile? Rezultatul acestei practici a dus in derizoriu activitatea de traducator autorizat in Romania.