avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Activitate

Activitate

Buna ziua. Am o serie de intrebari referitor la un contract de inchiriere.
In 2019 am incheiat un contract pe o perioada de 1 an ( am achitat si o garantie 1 chirie ) iar 2020 l-am prelungit pentru inca un an DAR doresc sa ma mut din acest apartament deoarece trebuie sa parasesc orasul.
Anexa contractului initial incheiat in 2019 ( si actului aditional incheiat in 2020 cu mentiunea clauzele raman neschimbate ) cuprinde urmatoarele : incetarea contractului se face :
1. la termen
2. prin acordul ambelor parti inainte de termen
3. prin denuntare unilaterala cu preaviz de 60 zile calendaristice
4. prin rezilire in caz de nerespectare a clauzelor contractuale fara alte formalitati si fara trecerea vreunui termen .
5. in caz ca nu se respecta perioada de 1 an stabilit in contract sau nu se va face un proces verbal cu 2 luni inainte de plecare, chiriasii vor pierde garantia. ( garantia se pierde si daca exista defectiuni in apartament )
In aceasta situatie ( in care imi asum pierderea garantiei ) pot sa parasesc apartamentul fara o notificare in prealabil? Stiu sigur ca urmeaza sa plec din localitate in aproximativ o luna deci nu am cum sa anunt cu 2 luni inainte plecarea . Facturile sunt achitate la zi .
Proprietarul poate sa pretinda si altceva in afara de pastrarea garantiei ?
Ce se intampla daca pe langa faptul ca garantia se retine deoarece plec fara notificare cu 2 luni inainte dar exista si defectiuni in apartament ( eventuale pretentii pe care proprietarul le gaseste incercand sa invoce si defectiuni ? )?
Va multumesc deosebit!