Am o serie de întrebări referitor la un contract de închiriere
Utilizator
Buna ziua. Am o serie de intrebari referitor la un contract de inchiriere.
In 2019 am incheiat un contract pe o perioada de 1 an ( am achitat si o garantie 1 chirie ) iar 2020 l-am prelungit pentru inca un an DAR doresc sa ma mut din acest apartament deoarece trebuie sa parasesc orasul.
Anexa contractului initial incheiat in 2019 ( si actului aditional incheiat in 2020 cu mentiunea clauzele raman neschimbate ) cuprinde urmatoarele : incetarea contractului se face :
1. la termen
2. prin acordul ambelor parti inainte de termen
3. prin denuntare unilaterala cu preaviz de 60 zile calendaristice
4. prin rezilire in caz de nerespectare a clauzelor contractuale fara alte formalitati si fara trecerea vreunui termen .
5. in caz ca nu se respecta perioada de 1 an stabilit in contract sau nu se va face un proces verbal cu 2 luni inainte de plecare, chiriasii vor pierde garantia. ( garantia se pierde si daca exista defectiuni in apartament )
In aceasta situatie ( in care imi asum pierderea garantiei ) pot sa parasesc apartamentul fara o notificare in prealabil? Stiu sigur ca urmeaza sa plec din localitate in aproximativ o luna deci nu am cum sa anunt cu 2 luni inainte plecarea . Facturile sunt achitate la zi .
Proprietarul poate sa pretinda si altceva in afara de pastrarea garantiei ?
Ce se intampla daca pe langa faptul ca garantia se retine deoarece plec fara notificare cu 2 luni inainte dar exista si defectiuni in apartament ( eventuale pretentii pe care proprietarul le gaseste incercand sa invoce si defectiuni ? )?
Va multumesc deosebit!
Buna ziua,
Eu zic sa discutati aceste aspecte cu proprietarul, poate gasiti intelegere, mai ales ca ati locuit atat timp acolo si mai lasati si garantia...
Si predati apartamentul pe baza de pv depredare-primire, sa nu spuna apoi ca ati facut nu stiu ce pe acolo si sa mai ceara si daune pentru ele prin instanta...