as fi recunoscator daca cineva ma poate lamuri si pe mine cu o situatie destul de absurda dupa parerea mea si costisitoare: am o garsoniera pe care o folosesc destul de putin, cam 2-3 saptamani/an, cand merg in tara. Are contorul de apa in fata blocului, afara, toata lumea are acces.
Anul trecut, pe 1 august am plecat, inchisesem robinetul principal sa n-am apa in casa, ca de obicei, iar acum in noiembrie 2019 ma gandesc sa ma interesez totusi daca totul e ok pe acolo sa n’am surprize cand ajung cu familia de pe drumuri. Spre marea mea surpriza, aflu ca mi-a fost luat jos contorul din martie si ca am de platit peste 4400 lei. Din cate am aflat ulterior se pare ca toata suma asta s’a adunat in luna august 2018, pt mine e clar, ceva teava sparta.
Raspunsul celor de la apa e simplu: daca a trecut de contor nu e problema lor. Mi se pare absurd, ce trebuie facut de acum inainte? Sa angajez paznic la contor in caz ca se intampla ceva cand nu sunt acasa? Si teava de la contor pana in casa, adica zeci de metri, care trece pe nu stiu unde si cine stie cat de veche e, tot responsabilitatea mea e sa o intretin?
Ce se poate face in cazul meu? Eu n’am de gand sa platesc ceva ce nu am consumat si e gresit implementat.
Multumesc pt raspunsuri/sfaturi!