avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Teava sparta apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Teava sparta apa

Buna ziua,

as fi recunoscator daca cineva ma poate lamuri si pe mine cu o situatie destul de absurda dupa parerea mea si costisitoare: am o garsoniera pe care o folosesc destul de putin, cam 2-3 saptamani/an, cand merg in tara. Are contorul de apa in fata blocului, afara, toata lumea are acces.
Anul trecut, pe 1 august am plecat, inchisesem robinetul principal sa n-am apa in casa, ca de obicei, iar acum in noiembrie 2019 ma gandesc sa ma interesez totusi daca totul e ok pe acolo sa n’am surprize cand ajung cu familia de pe drumuri. Spre marea mea surpriza, aflu ca mi-a fost luat jos contorul din martie si ca am de platit peste 4400 lei. Din cate am aflat ulterior se pare ca toata suma asta s’a adunat in luna august 2018, pt mine e clar, ceva teava sparta.
Raspunsul celor de la apa e simplu: daca a trecut de contor nu e problema lor. Mi se pare absurd, ce trebuie facut de acum inainte? Sa angajez paznic la contor in caz ca se intampla ceva cand nu sunt acasa? Si teava de la contor pana in casa, adica zeci de metri, care trece pe nu stiu unde si cine stie cat de veche e, tot responsabilitatea mea e sa o intretin?
Ce se poate face in cazul meu? Eu n’am de gand sa platesc ceva ce nu am consumat si e gresit implementat.
Multumesc pt raspunsuri/sfaturi!
Cel mai recent răspuns: Ionicadaniel , utilizator 23:21, 18 August 2024
Buna ziua,
Din pacate pentru dvs., au dreptate, ce trece de contor este in raspunderea dvs.
Mergeti acasa si vedeti exact care este situatia ( a cedat o teva, a intervenit cineva la teava...).
Daca nu platiti...va pot actiona in instanta pentru recuperarea prejudiciului si atunci platiti si cheltuieli judecatoresti.
Bună ziua
Am.un cămin instalat în afara curti unde se afla și contoarul.de apa care a fost instalat anul.acesta.La casa nu locuiește nimeni,am.descoperit recent dupa contorul de apa ca apa tasnea fiind înregistrat consum de apa.A cui este vina,,în special ca la casa nu sta nimeni. Cine va suporta pierderile?Sunt 145 MC înregistrați.
Dvs. veti suporta acest cost, bransamentul de apa este al furnizorului pina la contor, inclusiv contorul.
Articolul 28
(7) Branșamentul propriu până la contor, inclusiv contorul, se predă cu titlu gratuit autorității administrației publice locale. Recepția și preluarea branșamentului ca mijloc fix se realizează de către autoritatea administrației publice locale conform legislației în vigoare. Contorul de branșament propriu se amplasează în punctul de delimitare a instalațiilor din punctul de vedere al proprietății, care reprezintă și locul în care se realizează efectiv furnizarea serviciului de către utilizatorul individual. Darea în funcțiune a branșamentului propriu de apă se face după încheierea contractului de furnizare/prestare a serviciului în nume propriu, în conformitate cu prevederile din contractul-cadru aprobat de A.N.R.S.C.
[ link extern ]

Mulțumesc frumos pentru informare.In condițiile în care ei au făcut acele cămine,au montat acele apometre înăuntru și eu nu am.semnat nimic.Trebuia sa se faca o.receptie a lucrări,trebuie sa fie o garanție pe lucrare.Nu am.primit nici un document în acest sens.

latka a scris:

Dvs. veti suporta acest cost, bransamentul de apa este al furnizorului pina la contor, inclusiv contorul.
Articolul 28
(7) Branșamentul propriu până la contor, inclusiv contorul, se predă cu titlu gratuit autorității administrației publice locale. Recepția și preluarea branșamentului ca mijloc fix se realizează de către autoritatea administrației publice locale conform legislației în vigoare. Contorul de branșament propriu se amplasează în punctul de delimitare a instalațiilor din punctul de vedere al proprietății, care reprezintă și locul în care se realizează efectiv furnizarea serviciului de către utilizatorul individual. Darea în funcțiune a branșamentului propriu de apă se face după încheierea contractului de furnizare/prestare a serviciului în nume propriu, în conformitate cu prevederile din contractul-cadru aprobat de A.N.R.S.C.
[ link extern ]

Sa inteleg totusi ca aveti un contract de furnizare a apei, pe care l-ati semnat, totusi. Cum de l-ati semnat ?
Oricum, aveti posibilitatea sa reclamati operatorul respectiv la autoritate, ANRSC. Descrieti cu lux de amanunte situatia, atasati poza cu locul in care a aparut spartura.
[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Furnizarea apei potabile. bună ziua! vă aduc la cunoștință ... IonPopescu-B IonPopescu-B Furnizarea apei potabile. Bună ziua! Vă aduc la cunoștință o șarlatanie de partid. Firma care furnizează apa în localitatea mea de domiciliu este una ... (vezi toată discuția)
Mentenanta instalatie publica apa potabila alexandrust alexandrust Salutare, Am nevoie de un sfat/idee legat de administrarea, intretinerea si mentenanta instalatiei publice de alimentare cu apa potabila dintr-o ... (vezi toată discuția)
Despre instalatia de agent termic in bloc marin1ian marin1ian V a rog sa-mi spuneti de unde se considera ca fiind parte comuna in bloc de locuinte tevile de tur-retur care ne distribuie agentul termic ? (adica apa calda ... (vezi toată discuția)