avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Furnizarea apei potabile. Bună ziua! Vă aduc la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Furnizarea apei potabile. Bună ziua! Vă aduc la cunoștință ...

Furnizarea apei potabile.
Bună ziua!
Vă aduc la cunoștință o șarlatanie de partid. Firma care furnizează apa în localitatea mea de domiciliu este una exclusiv politică, condusă de politruci cu funcții în interminabilul partid. Pentru un control și mai bun al sumelor de bani, politrucii au înființat o asociație regionale prin intermediul căreia au grijă să-și arondeze toate instalațiile de apă din județ.
În municipiul de reședință, toate instalațiile publice și contoarele de branșament se află în subsolurile blocurilor, pe proprietatea privată; fără acordul proprietarilor, fără proiecte, fără autorizație. Exceptând blocul în care locuiesc eu.
Asta, de doi ani de zile; de când am reușit să determin sistemul mafiot să-mi execute branșamentul propriu. La bloc.
Am întâmpinat obstacole de la primărie , de exemplu, arhidefecta primăriei mi-a cerut să achit o taxă la ordinul arhitecțior, să iau dezlegare de la ”mediu” etc; plimbându-mă doi ani de zile pe la diferite mizerii politice.
Abia după ce am sesizat AP, CNCD, Guv. României etc, iar aceste instituții au cerut acte și răspunsuri, mafia s-a mobilizat și mi-a executat branșamentul. Desigur, fără proiect, fără autorizație. Fără bani! Chiar dacă eu achitasem găștii politice de două ori sume de bani pentru branșament. Am achitat prima data bani într-un cont, direct la bancă, pentru că furnizorul de apă refuza să-mi încaseze banii.
Neoficial, angajații firmei de apă mi-au spus că nu voi obține niciodată branșamentul propriu, pentru cp voi crea un precedent.
Adică, nu mai pot să fure din buzunarele noastre, oameni buni!
Acum, în fața blocului, la limita de proprietate - cum zice legea, firma de apă a instalat cămine și apometre, pe care le-a scos din subsol.
Unul pentru scară - contorul general, și unul pentru apartamentul meu- contorul branșamentului propriu.
Ceilalți proprietari, majoritatea angajați la stat, au rămas cu contoarele la comun.
Mie îmi calculau, până la scoaterea contoarelor, toate pierderile de apă, în fapt furtul lor și al furnizorului, care nu avea nici contor verificat metrologic, nici dreptul de a deține instalația publică pe proprietatea privată.
Aveam un consum, în plus față de cel măsurat și transmis, lunar, între cinci și 25 mc per lună.
În prezent, în ultimii doi ani, consumul meu lunar este același, exact ca și cel pe care-l declaram și înainte, iar furnizorul îmi emite factura lunară, iar eu achit doar cât consum. Astfel, nu mai sunt furat cu contravaloarea celor 5-25 mc de apă per lună!
De ce vă lăsați păcăliți de acești păcălici politici?
Este mai periculos să ai branșament propriu la apă decât cele de la gaze sau curent electric?! Nu! sigur că nu! Doar că nu mai puteți să fiți furați pe față!
Încercați să vă executați branșamente proprii pentru apa potabilă!
Nu vă mai lăsați înșelați!
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2022
IonPopescu-B, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 04:43, 9 Aprilie 2022
prea multa politica in postarea asta !....
Si mult prea putina explicatie tehnica. Nu exista, practic, posibilitatea de a instala apometre separate la blocurile vechi, cu distributia apei pe coloane verticale, pentru fiecare consumator. Mai ales in camine de bransament in afara subsolului.
Sunteți în eroare. Blocul meu este unul vechi, iar imposibilitatea vine doar de la dorința furnizorului de a nu permite măsurarea exactă a consumului de apă; situație din care încasează de zeci de ani sume nemeritate.
Nu știu dacă sunteți la curent, dar situația a fost mediatizată; existând foarte mulți indivizi potenți financiar care consumau apă fără să fie branșați legal, situație prezentă și în unele instituții publice, ori a unor persoane publice.
De asemenea, conducerea furnizorului este una politică, iar directorul este, și în prezent, judecat .
Toate detaliile sunt prezentate în Legea 241/2006. Instalația publică de apă și contorul furnizorului trebuie montate la limita de proprietate, pe domeniul public. Posibilitatea tehnică este la fel de simplă ca și în cazul gazelor, al energiei electrice, dar mult mai puțin periculos, În locul țevilor comune, mari, care trec, de la subsol spre fiecare etaj/apartament unde se ramifică spre consumatorul personal ( în zona băilor/bucătăriilor - în cazul meu - blocurile sunt P+3), sunt trase țevi noi, individuale, pentru fiecare apartament. Țevile au diametrul de 1,5-2 cm; astfel că rămâne suficient spațiu chiar și după instalarea tuturor echipamentelor.
Mai mult, nu este necesară vreo modificare a instalației din casă; țeava nouă fiind legată, prin fereastra de vizitare, de instalația casei, înainte de consumatori.
La fel se desfășoară poziționarea conductelor (din PPR) și din căminul situat în afara blocului, lângă fundație; iar intervenția nu presupune prea mare efort.
Oricum, în prezent, fiecare apartament are deja trase conducte individuale, prin spațiul amintit mai sus, doar că apometrele individuale ale apartamentelor se află la subsol, fiind citite de către furnizor și/sau asociație, după ce aceștia intră pe proprietatea privată.
Pentru această modificare, furnizorul de apă a fost și constructor, încasând de la 19 apartamente suma de 12.000 de lei, pentru o lucrare ce a durat 8-10 ore. Diferența față de branșamentul propriu este acela că, în continuare, diferențele de apă, rezultate dintre consumurile individuale și cel de branșament există și vor fi suportate de către toți proprietarii, fără ca furnizorul să aibă un branșament legal, un branșament executat în baza unui proiect, branșament care nu este instalat cu acordul proprietarilor. ignoranța oamenilor este în beneficiul găștilor politice care conduc societatea de apă-canal - în cazul prezentat de către mine.
În cazul prezentat de către mine, având răspunsul oficial de la primărie, primit în baza unei cereri formulate în temeiul L. 544/2001, furnizorul de apă nu are niciun branșament public montat în conformitate cu prevederile legale, în niciunul dintre blocurile din oraș, nu are verificările metrologice pentru contoarele de branșament, iar citirile apometrelor din apartamente nu sunt luate în seamă, chiar dacă sunt noi, pentru că este valabil doar contorul general al furnizorului, acela instalat ilegal
În acest mod, furnizorul fură în fiecare lună, doar de la asociația din care fac parte, contravaloarea a câteva sute de metri cubi de apă.
Ce este politic?!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


IonPopescu-B a scris:

Sunteți în eroare.

Nu sunt deloc in eroare, refaceti descrierea cu acelasi gen de instalatie, cu zeci de tevi subtiri care pleaca din bransamentul situat in afara blocului, prin pamint. Tevi care necesita insotiri electrice si izolatie. Zeci de apometre care trebuie montate cumva si in pozitie orizontala. Atunci veti realiza ca pentru un bloc de locuinte e o problema tehnica. Pentru dvs. nu a fost greu, caci au mai adugat o linie, linga teava de alimentare a blocului.

Alte discuții în legătură

Problema radet netya netya in urma pierderilor de apa calda inregistrate in centrala termica si a verificarilor efectuate s-a constatat ca teva generala de alimentare de apa calda a ... (vezi toată discuția)
Diferențe consum apă contor de apartament și contor general al ansamblului residențial catalin27smb catalin27smb Locuiesc într-un ansamblu rezidențial format din 8 blocuri. Fiecare apartament din complex are prevăzut un contor de apă. Fiecare bloc este prevăzut cu un ... (vezi toată discuția)
Avarie conducta apa rece migota migota La Asoc noastra de bloc a survenit o avarie la conducta alimentare cu apa rece a blocului.Avaria - spargere tevii a survenit pe portiunea de intrare in bloc, ... (vezi toată discuția)