Legea serviciului de alimentare cu apa si de canalizare nr. 241/2006
Art. 3. - Termenii tehnici utilizati in cuprinsul prezentei legi se definesc dupa cum urmeaza:
d)
sistem public de alimentare cu apa - ansamblul constructiilor si terenurilor, instalatiilor tehnologice, echipamentelor functionale si dotarilor specifice, prin care se realizeaza serviciul public de alimentare cu apa.
Sistemele publice de alimentare cu apa cuprind, de regula,
urmatoarele componente:
- captari;
- aductiuni;
- statii de tratare;
- statii de pompare cu sau fara hidrofor;
- rezervoare de inmagazinare;
- retele de transport si distributie;
- bransamente, pana la punctul de delimitare;
i)
bransament de apa - partea
din reteaua publica de alimentare cu apa care asigura legatura dintre reteaua publica de distributie si reteaua interioara a unei incinte sau a unei cladiri. (...)
Bransamentul, pana la contor, inclusiv caminul de bransament si contorul, apartin retelei publice de distributie, indiferent de modul de finantare a executiei.
t)
punct de delimitare -
locul in care instalatiile aflate in proprietatea sau in administrarea utilizatorului se branseaza la instalatiile aflate in administrarea operatorului furnizor/prestator de servicii, respectiv locul unde se realizeaza efectiv furnizarea/prestarea serviciului catre utilizator. Punctul de delimitare a instalatiilor asigura identificarea amplasamentului caminului de bransament, precizeaza pozitia de montare a dispozitivelor de masurare-inregistrare a consumurilor, permite stabilirea apartenentei instalatiilor, precum si precizarea drepturilor, respectiv a obligatiilor ce revin partilor cu privire la furnizarea/prestarea serviciului, respectiv la exploatarea, intretinerea si repararea instalatiilor.
Delimitarea dintre instalatiile interioare de canalizare si reteaua publica de canalizare se face prin/la caminul de racord, care este prima componenta a retelei publice de canalizare, in sensul de curgere a apei uzate;
www.avocatnet.ro/content/art...