avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua. Am o problemă. Rețelele situate pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua. Am o problemă. Rețelele situate pe domeniul public, ...

Bună ziua.
Am o problemă.
Rețelele situate pe domeniul public, au vreo restricție/condiționări??
Mă refer la rețeaua de apă interioara care va fi pe domeniul public pe aproximativ 50m.
Legislația specifică ceva in acest caz?
Va mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: corbumihai77 , utilizator 06:50, 16 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lucrarea se poate face doar cu proiect intocmit de o firma specializata. La proiect trebuie obtinute avizele necesare - autorizatie de la primarie pentru lucrari pe domeniul public si racord la reteaua exterioara. Posibil aviz de mediu.
Cum să fie o rețea de utilizare pe drum public? Furnizorul trebuie să monteze branșament ul la limita de proprietate privată, astfel încât rețeaua de utilizare să nu fie decât pe proprietate privată.


Multumesc pentru raspuns.
Olege care specifica clar ca retelele interioare , nu pot fi pe domeniul public?
Cu multumiri.

Articolul 3
Termenii tehnici utilizați în cuprinsul prezentei legi se definesc după cum urmează:
.............................
d) sistem public de alimentare cu apă - ansamblul construcțiilor și terenurilor, instalațiilor tehnologice, echipamentelor funcționale și dotărilor specifice, prin care se realizează serviciul public de alimentare cu apă. Sistemele publice de alimentare cu apă cuprind, de regulă, următoarele componente:
– captări;
– aducțiuni;
– stații de tratare;
– stații de pompare cu sau fără hidrofor;
– rezervoare de înmagazinare;
– rețele de transport și distribuție;
– branșamente, până la punctul de delimitare;
..............................
i) branșament de apă - partea din rețeaua publică de alimentare cu apă care asigură legătura dintre rețeaua publică de distribuție și rețeaua interioară a unei incinte sau a unei clădiri. Branșamentul deservește un singur utilizator. În cazuri bine justificate și atunci când condițiile tehnice nu permit altă soluție se poate admite alimentarea mai multor utilizatori prin același branșament. Părțile componente ale unui branșament se precizează în regulamentul-cadru al serviciului de alimentare cu apă și de canalizare. Branșamentul, până la contor, inclusiv căminul de branșament și contorul, aparțin rețelei publice de distribuție, indiferent de modul de finanțare a execuției. Finanțarea execuției branșamentului se asigură de operator, respectiv de utilizator, corespunzător punctului de delimitare a instalațiilor. Amplasamentul căminului de branșament se stabilește la punctul de delimitare al instalațiilor, de regulă la limita de proprietate a utilizatorului, cu respectarea regimului juridic al proprietății și numai în baza unei documentații avizate de operator. În cazul condominiilor existente, separarea și individualizarea consumurilor la nivel de proprietate/apartament individual se fac prin montarea repartitoarelor de costuri. Cheltuielile aferente individualizării consumurilor sunt suportate de coproprietarii condominiului, operatorul având numai obligația montării contorului principal de branșament la nivelul limitei de proprietate;

Articolul 30
(1) Raporturile juridice dintre operator și utilizatori, drepturile și obligațiile utilizatorilor, respectiv ale operatorului, se detaliază în regulamentul serviciului și în contractul de furnizare/prestare a serviciului.
(2) Regulamentul serviciului de alimentare cu apă și de canalizare trebuie să conțină prevederi referitoare la:
.......................................
c) dreptul oricărui utilizator de a avea montat pe branșamentul care îl deservește, la limita de proprietate, un aparat de măsurare a consumului;
[ link extern ]
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mentenanta instalatie publica apa potabila alexandrust alexandrust Salutare, Am nevoie de un sfat/idee legat de administrarea, intretinerea si mentenanta instalatiei publice de alimentare cu apa potabila dintr-o ... (vezi toată discuția)
Parti comune instalatie apa bloc cmiep1@yahoo.com cmiep1@yahoo.com buna ziua, as dori sa stiu daca robinetul de izolare a alimentarii cu apa a apartamentului este sau nu parte comuna. mentionez ca bransarea apartamentului se ... (vezi toată discuția)
Obligatii de plata la debransarea vecinilor? mada_dima mada_dima Imobilul in care locuiesc este un bloc cu 6 scari, doua cate doua reprezentand cate o asociatie de proprietari. Scarile CD si EF sunt in prezent bransate la un ... (vezi toată discuția)