In cazul conectarii imobilului la reteaua de apa potabila intr-o comuna , beneficiarul poate fi obligat sa execute canalul necesar conectarii inafara imobilului , in strada,adica in spatiul public , ori aceasta cade in sarcina executorului ,respectiv primaria ,cauia i s-a platit costul pretins pentru conectare ?
Potrivit prevederilor art. 36/1 din legea 241/2006, a serviciului de alimentare cu apa si de canalizare, "finantarea investitiilor pentru infiintarea, dezvoltarea, reabilitarea si modernizarea sistemelor de alimentare cu apa si de canalizare intra în competenta autoritatilor administratiei publice locale".
De asemenea, in conformitate cu prevederile art. 106/3 din Ordinul 88/2007 pentru aprobarea Regulamentului-cadru al serviciului de alimentare cu apa si de canalizare, "delimitarea dintre reteaua publica de distributie si instalatia interioara a utilizatorului se face prin contorul de bransament, care este ultima componenta a retelei publice de distributie".
In conformitate cu prevederile art. 110/1 din acelasi act normativ "Cheltuielile pentru executarea bransamentului, inclusiv a caminului de apometru, revin autoritatilor administratiei publice locale, judeţene sau asociatiilor de dezvoltare comunitara. Executia lucrarilor se realizeaza prin grija operatorului, iar modalitatile de decontare vor fi stabilite în contractul de delegare a gestiunii, daca este cazul".
Ca și în cazul celorlalte utilități, beneficiarul plătește lucrarea și o cedează, până la limita de proprietate, furnizorului. Clientela de partid trebuie doar să încaseze.