avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2011 soluții astăzi
Forum Activitate GabrielaMaria18

Activitate GabrielaMaria18

Răspuns la discuția Program vizita copil dupa divort
Lumea evolueaza dar se pare ca legile nu prea.
Daca tatal se imba cu ultimul racmet de masina dar nu poate face dovada veniturilor e lasat in pace si e treaba mamei cum se descurca financiar. Dar daca mama intervine in programul dintre tata si copil, imediat legea tine cu tatal. Dreptate mai e pe undeva in tara asta?


Martonze a scris:

Gabriela Maria, aşa cum vi s-a spus, după noile teorii, taţii au drepturi egale cu mamele, nu contează cât s-au ocupat până atunci de copil. Deci poate să-l ia la el şi peste noapte, şi peste zi şi când se plictiseşte, să vi-l pună în braţe şi să dispară o zi, o lună, un an, 10 ani, drepturile lui rămân intacte.
Eu vă sfătuiesc să ajungeţi la o înţelegere cu el privind programul, nu vă opuneţi că nu rezolvaţi nimic.Dacă nu ajungeţi la o înţelegere, mergeţi în instanţă şi acolo, în funcţie de judele care ia în primire cazul, programul stabilit poate să fie unul care vă satisface sau nu. Copilul e prea mic să fie întrebat.
Spre deosebire de constatările a sute de generaţii, care arătau că până la vârsta de 3 ani, copiii sunt ombilical legaţi de mamă, acum, s-a ajuns la concluzia că deja de la naştere, este benefic sugarului să fie separat de mamă, să socializeze cu tata fără prezenţa stânjenitoare a mamei. Lumea evoluează.

Buna seara

Intentionam sa divortam si avem un copil de 1an. Am fi vrut sa o facem amiabil, la notar, dar apar discutii foarte urate cand vine vorba despre programul de vizita al copilului.
Casa este pe numele meu, luata inainte de casatorie si copilul va locui cu mine.
Actual sot nu are casa in oras, probabil va sta cu chirie. Are o casa la tara, unde el isi petrece majoritatea timpului.
Avand in vedere varsta copilului, tatal il poate lua peste noapte si sta oriunde doreste cu el? Mentionez ca in tot acest an de viata al copilului, tatal a stat 90% din timp la tara, deci nici nu prea cunoaste foarte bine programul copilului, nu a fost implicat in activitatile copilului samd.

Multumesc frumos