avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita copil dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita copil dupa divort

Buna seara

Intentionam sa divortam si avem un copil de 1an. Am fi vrut sa o facem amiabil, la notar, dar apar discutii foarte urate cand vine vorba despre programul de vizita al copilului.
Casa este pe numele meu, luata inainte de casatorie si copilul va locui cu mine.
Actual sot nu are casa in oras, probabil va sta cu chirie. Are o casa la tara, unde el isi petrece majoritatea timpului.
Avand in vedere varsta copilului, tatal il poate lua peste noapte si sta oriunde doreste cu el? Mentionez ca in tot acest an de viata al copilului, tatal a stat 90% din timp la tara, deci nici nu prea cunoaste foarte bine programul copilului, nu a fost implicat in activitatile copilului samd.

Multumesc frumos
Oamenii onorabili respecta conventiile, pentru ca, la momentul cand au semnat respectivul act juridic trebuia, in mod normal, sa prevada tot pentru viitor.
Insa...daca nu ati fost consiliati de avocati nu ati avut de unde sa stiti absolut tot ce se poate intampla si este firesc sa aveti probleme...pentru ca voi nu sunteti profesionisti ai dreptului precum avocatii.
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
La notar puteti conveni prin acord orice program de vizita considerati dvs ca ar fi in interesul copilului. Dacă nu există un acord asupra acestui aspect atunci divorțul pe cale notariala nu se poate realiza.
Dacă alegeți calea instanței de judecată, având in vedere vârsta frageda a copilului, tatal va avea un program de vizita limitat, pe timpul zilei, fără a include si luarea peste noapte la domiciliul acestuia.
Contactați un avocat de pe forum sau recomandat si discutați pe larg toate aspectele.
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2019
Avocat Neagu Elena, Avocat
Având în vedere vârsta minorului, programul de vizită va fi probabil la domiciliul dvs, mergeți la o consultație juridică să vă edificați pe deplin!
Este un forum public, o sa primiti comentarii/sfaturi atât pro cât și contra însă dvs trebuie sa selectați doar ceea ce considerati ca va ajuta cel mai mult raportat la situația personală prin care treceți.
Ca sa evitați tot felul de neplăceri ar fi indicat sa alegeti un avocat și să discutați in privat problema dvs pentru a găsi cele mai eficiente soluții.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ambii parinti au aceleasi drepturi cf. legii. Daca dv. aveti dreptul sa tineti copilul peste noapte, are si alt parinte. Si tot asa.
In privinta implicarii, aceasta a fost o greseala, bucurati-va ca se remediaza.
Instantele din Romania considera, tot mai des, faptul ca o relatie personala intre doi oameni se consolideaza in lipsa tertilor binevoitori. Cu alte cuvinte, daca un parinte nu stie programul copilului il poate invata, dar pentru asta nu e nevoie de dadaca pentru el.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2019
Liliana Gradinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Sfat, ajutor pentru schimbare program de vizita ContSters318936 ContSters318936 Buna ziua ,din nou vin cu apel pt un sfat la d-voastra .Sint divortata din 2011,avem o fetita de 4 ani ,custodia e comuna .Relatia fetitei cu tatal s-a ... (vezi toată discuția)