avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... alienarea parentala ce este de fapt ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

alienarea parentala ce este de fapt ?

Buna ziua,

Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ?

Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca alieneza copilul cand parintele nerezident in unele cazuri habar nu are nimic , absolut despre copilul pentru care se bate cu pumnul in piept prin instante pentru program de vizitare iar cand i se acorda nu il respecta, face scandal, neglijeaza copilul sau si mai grav il imbolnaveste ???

Cum poate cineva demonstra si proba cu exactitate ca un copil este alienat ?!

In cazul meu am incercat sa pastrez o legatura civilizata cu tatal insa acesta a facut multe scandaluri la care minorul a asistat, habar nu are nimic despre copil (ce ii place, educatie, crestere, comportament) desi i am scris mailuri intregi nu a respectat nimic si nu l a interesat nimic iar acum cand cel mic pe care l a luat si l a batut in timpul programului , au tipat la el si a fost supus relatiei tatalui lui cu diverse cucoane copilul fiind lasat in grija bunicilor care tipa la minor, il ameninta, il chestioneza COPILUL DE 7 ANI REFUZA CATEGORIC orice contact cu tatal lui iar cand acesta vine sa il vada /ia la el refuza sa il si priveasca pentru ca isi aduce aminte ca a fost batut, ca i s au aruncat jucariile, ca a fost mintit, amenintat si asa mai departe iar daca incepe sa ii reproseze tatalui este amenintat cu bataia !

A fost tatal insotit de executor si mi am oferit tot suportul si am colaborat cu acesta din urma pentru ca minorul sa mearga la tata fapt consemnat si in procesele verbale intocmite de executor - ce nu inteleg este de ce totusi m am trezit executata pentru cheltuieli si ptr ce a fost sesizata DGASPC ???

CUM DEMONSTREZ CA NU ALIENEZ COPILUL, CUM POT FACE SA FIE ASCULTAT MINORUL ?

Detin mailuri, inregistrari, documente medicale , facturi si dovezi ale faptului ca m am ocupat de cel mic si ca intitdeauna l am tinut pe tatal lui la curent cu cresterea si educatia copilului .

VA INTREB PE DUMNEAVOASTRA: Cum Dumnezeu se poate afla daca parintele rezident alieneaza minorul impotriva parintelui nerezident si ce se poate face daca parintele nerezident cauto doar sa sicaneze si sa traumatizeze copilul folosindu se de programul de vizitare - custodia comuna ofera doar drepturi , nu si obligatii pentru parintii nerezidenti ?

De ce nu se poate face ceva pentru ca intradevar parintii care se pot intelege sa aiba o relatie cum trebuie cu copilul si parintele sa beneficieze de program iar cei care lasa doar traume in urma lor, rusine si batjocura nu sunt sanctionati,pedepsiti si amendati la fel cum se cere pentru asa zisi alienatori ?

Va multumesc mult tuturor celor care veti rapi din timpul dvs. pentru a lasa cateva sugestii, sfaturi ..

O zi frumoasa !

PS:Provin dintr o familie in care sunt 3 copii si am fost/suntem iubiti si tratati identic atat de mama cat si de tata (nu au divortat si se iubesc ca in prima zi desi sunt impreuna de o viata de om 45 ani de casatorie) insa eu fata fiind imi iubesc mai mult decat orice tatal (ptr ca este prietenul meu cel mai bun , mi a fost atat mama cat si tata si chiar daca uneori m a certat si judecat il iubesc si pentru mine el este un erou, un domn in adevaratul sens al cuvantului , un exemplu de gentilete si bun simt ?) am 37 de ani si ma intreb acum oare sunt alienata de tatal meu ??? Imi iubesc foarte mult mama dar tatal este ... altceva !
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2015
brokenangel, utilizator
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 12:17, 3 Ianuarie 2016
Denigrarea sistematică a unui părinte de către celălalt părinte, cu intenția alienării (înstrăinării) copilului față de părintele denigrat se numește alienare parentală.
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2015
Adrian ALBU, Avocat
Părintele alienării părinteşti, Richard Gardner, afirmă că nu se poate vorbi de alienare părintească în cazul copiilor neglijaţi sau abuzaţi.
Din nenorocire, acum este moda ca părinţii nerezidenţi să fie "victimele" părinţilor rezidenţi , să-i şicaneze prin autoritatea părintească comună şi prin programul de vizită.
Brokenangel, este posibil, aşa cum aţi constatat pe propria piele.Sunt în aceeaşi situaţie, domnul vine (dacă vine) la program de 2 ori pe an şi eu sunt cea care alienează copilul , care practic îl cunoaşte mai bine de când a venit cu poliţia să îl ia la program, după 6 luni de absenţă. Banii pentru executare silită sunt parfum pe lângă cheltuielile de judecată, dacă e isteţ, poate trăi pe salariul dvs. ani de zile.Trebuie doar să ceară orice în instanţă, dacă nu sunteţi de acord , indiferent din ce motiv, sunteţi bună de plată.
nu este deloc o moda ca parintele nerezident sa sicaneze parintele rezident. Una, doua, trei situatii nu reprezinta adevarul general valabil pentru toata lumea. Sunt parinti nerezidenti care sunt impiedicati sa ajungamla copii lor. Cunosc din pacate nepermis de multe cazuri. Si totusi nu ma apuc sa spun ca este o moda. Oamenii sunt diferiti, reactioneaza diferit si nu e corect sa-i etichetam la fel, adica parinte nerezident = hartuitor.
Asa cum s-a spus, nu este considerate alienare parentala daca copilul refuza sa mearga la un parinte din motive intemeiate. Acum problema este ca pentru un parinte alienator si faptul ca l-ai pus sa isi duca singur farfuria dupa ce mananca poate fi considerat comportament abuziv.
Atata timp ca informati celalalt parinte despre copil, cat timp nu va opuneti legaturii dintre ei ba din contra, incurajati relatia, nu poate fi vorba de alienare.
Daca insa copilul este abuzat la tata asa cum ati povestit, este batut, amenintat si supus agresiunilor verbale este de datoria dumneavoastra sa luati masuri ca cel mic sa nu mai fie supus la asa ceva. Puteti face dumneavoastra plangere la DGASPC si puteti solicita consilierea tatalui si a copilului.
UnPărinte, deşi teoretic aveţi dreptate, practica ne omoară, pentru că:
1.dacă părintele rezident nu predă copilul pachet vizitatorului odată-de două ori, este infractor, cf. art.379 CP. Şi acest lucru e interpretabil, fiindcă copilul putea fi bolnav sau pur şi simplu refuză să plece, din variate motive, cu cel îndreptăţit.
Statul sprijină relaţiile părinţi-copii, mai ales în situaţiile minorilor cu familii destrămate, tocmai pentru dezvoltarea psihoemoţională normală a minorului, de aceea stabileşte "programele de vizită", a căror nerespectare aduce grave prejudicii minorului.-asta e teoria
2.dacă părintele cu dreptul de vizită nu se prezintă la program, sau vine rar şi atunci, cu martori, executor, psihologi - între timp, s-au produs tocmai efectele pe care statul caută să le înlăture prin sentinţele judecătoreşti - nu se întâmplă nimic, dimpotrivă, tot părintele rezident este de vină.
Dar lipsa unui părinte este la fel resimţit de minor, indiferent cine este vinovat.
Instanţele şi autorităţile judecă discriminatoriu situaţia, în funcţie de vinovat.
În acest caz, eu susţin că este neconstituţională abordarea d.p.d.v. juridic a acestei stări de fapt, fiindcă toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii.
Ultima modificare: Marți, 22 Decembrie 2015
Martonze, utilizator
Daca un parinte nu se prezinta mult timp la programul de vizita se poate face actiune in instant pentru restrangerea dreptului de vizita.

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)
Mai are vreo sansa reala un parinte al carui copil este alienat? againstPAS againstPAS Care sunt sansele reale ca tatal nerezident al carui copil este alienat sa mai poata avea relatii normale, firesti parinte-copil? Inteleg ca in alte tari, daca ... (vezi toată discuția)