avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... alienarea parentala ce este de fapt ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

alienarea parentala ce este de fapt ?

Buna ziua,

Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ?

Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca alieneza copilul cand parintele nerezident in unele cazuri habar nu are nimic , absolut despre copilul pentru care se bate cu pumnul in piept prin instante pentru program de vizitare iar cand i se acorda nu il respecta, face scandal, neglijeaza copilul sau si mai grav il imbolnaveste ???

Cum poate cineva demonstra si proba cu exactitate ca un copil este alienat ?!

In cazul meu am incercat sa pastrez o legatura civilizata cu tatal insa acesta a facut multe scandaluri la care minorul a asistat, habar nu are nimic despre copil (ce ii place, educatie, crestere, comportament) desi i am scris mailuri intregi nu a respectat nimic si nu l a interesat nimic iar acum cand cel mic pe care l a luat si l a batut in timpul programului , au tipat la el si a fost supus relatiei tatalui lui cu diverse cucoane copilul fiind lasat in grija bunicilor care tipa la minor, il ameninta, il chestioneza COPILUL DE 7 ANI REFUZA CATEGORIC orice contact cu tatal lui iar cand acesta vine sa il vada /ia la el refuza sa il si priveasca pentru ca isi aduce aminte ca a fost batut, ca i s au aruncat jucariile, ca a fost mintit, amenintat si asa mai departe iar daca incepe sa ii reproseze tatalui este amenintat cu bataia !

A fost tatal insotit de executor si mi am oferit tot suportul si am colaborat cu acesta din urma pentru ca minorul sa mearga la tata fapt consemnat si in procesele verbale intocmite de executor - ce nu inteleg este de ce totusi m am trezit executata pentru cheltuieli si ptr ce a fost sesizata DGASPC ???

CUM DEMONSTREZ CA NU ALIENEZ COPILUL, CUM POT FACE SA FIE ASCULTAT MINORUL ?

Detin mailuri, inregistrari, documente medicale , facturi si dovezi ale faptului ca m am ocupat de cel mic si ca intitdeauna l am tinut pe tatal lui la curent cu cresterea si educatia copilului .

VA INTREB PE DUMNEAVOASTRA: Cum Dumnezeu se poate afla daca parintele rezident alieneaza minorul impotriva parintelui nerezident si ce se poate face daca parintele nerezident cauto doar sa sicaneze si sa traumatizeze copilul folosindu se de programul de vizitare - custodia comuna ofera doar drepturi , nu si obligatii pentru parintii nerezidenti ?

De ce nu se poate face ceva pentru ca intradevar parintii care se pot intelege sa aiba o relatie cum trebuie cu copilul si parintele sa beneficieze de program iar cei care lasa doar traume in urma lor, rusine si batjocura nu sunt sanctionati,pedepsiti si amendati la fel cum se cere pentru asa zisi alienatori ?

Va multumesc mult tuturor celor care veti rapi din timpul dvs. pentru a lasa cateva sugestii, sfaturi ..

O zi frumoasa !

PS:Provin dintr o familie in care sunt 3 copii si am fost/suntem iubiti si tratati identic atat de mama cat si de tata (nu au divortat si se iubesc ca in prima zi desi sunt impreuna de o viata de om 45 ani de casatorie) insa eu fata fiind imi iubesc mai mult decat orice tatal (ptr ca este prietenul meu cel mai bun , mi a fost atat mama cat si tata si chiar daca uneori m a certat si judecat il iubesc si pentru mine el este un erou, un domn in adevaratul sens al cuvantului , un exemplu de gentilete si bun simt ?) am 37 de ani si ma intreb acum oare sunt alienata de tatal meu ??? Imi iubesc foarte mult mama dar tatal este ... altceva !
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2015
brokenangel, utilizator
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 12:17, 3 Ianuarie 2016
Din pacate singura arma sigura a unei mame singure este copilul ei, pe care il foloseste pentru propriul egou, ori de cate ori are posibilitatea, astfel exprimandu-si de fapt propriile frustrari. Este nefiresc sa te folosesti taman de copilul tau pentru a iti atinge telul, dar cum in razboi sunt admise orice arme, nu putem condamna in totalitate mamicile ca se pot astfel afirma in fata copiilor lor, unele chiar fiind victime, intr-o societate in care oricum se vorbeste mult si se face putin pentru bunastarea familiei. Pe de alta parte si taticii practica acelasi joc murdar- unii chiar fiind indreptatiti, asa ca am putea afirma ca zarurile sunt aruncate de ambele parti, iar miza e copilul. Rar intalnesti cazuri de maturitate parinteasca in care interesele copilului sa primeze, ambii parinti sa ramana in relatii amiabile, iar alienarea parentala sa nu existe, deci putea sa facem polemica si sa extrapolam subiectul la nesfarsit ca realitatea ne demonstreaza cu certitudine ca ambele parti practica aceleasi metode mai mult au mai putin vizibile si constientizate. Ramane ca timpul sa isi spuna cuvantul, iar copilul sa se maturizeze si sa realizeze singur cine si cu ce a gresit in ecuatie. Pana atunci alienarea parentala va pluti in aer ca un nor de ploaie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Ianuarie 2016
Justitiarul711, utilizator
Domnule UnParinte daca dvs ati ajuns sa credeti ca ptr copilul dvs sau ptr orice copil pe lumea asta este o solutie sa fie luat de la mama in plasament de catre dgaspc, ( editat). Daca credeti ca si doar o zi de orfelinat, numit modern "plasament" ptr respectarea programului dvs de vizitare este o experienta meritata si benefica copilului dvs (editat)!
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2016
gi-jane2, moderator
Doamna Proastasatului, mama din pacate nu este o garantie. Atunci cand mama respectiva alieneaza, nu se va opri din pacate doar la tata, va face acest lucru in viitor cu orice persoana care nu-I va conveni in viata copilului, prieteni, colegi, respectiv viitoare sotie. In aceste conditii plasamentul pentru o perioada de timp, pana cand copilul reia legatura cu parintele de care a fost alienat si mutat la acesta este de preferat decat falsa siguranta oferita de parintele care alieneaza. Siguranta care ii va distruge restul vietii cu siguranta. Un parinte care alieneaza in asemenea hal, incat nu mai tine cont nici macar de amenzi sau executari silite este in opinia mea un om cu mari problem emotionale care il fac sa nu mai fie apt pentru cresterea unui copil.
Regret din suflet ca nici pana acum nu ati inteles ca nu este dreptul tatilor sa aiba legaturi cu copii lor ci dreptul copiilor sa-si cunoasca amandoi parintii. Nu este vorba de dreptul meu de vizita ci de dreptul copilului meu.
Un copil sever alinat nu poate fi incredintat imediat parintelui de care a fost alienat, theoretic va trebui trimis la o ruda sau intr-un centru de plasament pana cand reincepe legatura cu parintele de care a fost indepartat.
Daca se ajunge in asemenea situatie este 100% vina parintelui care a alienat, nu vina parintelui care a luptat pentru dreptul copilului, nu vina institutiilor statului care au luat copilul dintr-un mediu toxic. Desi cu siguranta centrele de plasament nu sunt solutia orita pentru copil cred ca datorita parintelui alienator ajungi sa te intrebi ce e mai bine, sa-l lasi restul vietii langa un parinte abuziv care ii va distruge viata sa sa stea pentru cateva saptamani in niste conditii nu tocmai de dorit, dar sa-l recuperezi si sa-i oferi o viata normal dupa?
Atunci cand parintele care alieneaza are amenzi de mii de lei pe zi, nu se prezinta cu copilul la consiliere, nu coopereaza cu institutiile statului, este urmarit penal pentru nerespectarea sentintelor judecatoresti, cum oare mai puteti crede ca se califica sa aiba grija de un copil? Sau ce solutie ati propune dumneavoastra pentru salvarea minorului dintr-o asa situatie oribila?

Domnule Justitiar, am spus de multe ori ca alienarea poate fi de ambele parti, mame, tati, bunici, parinti rezidenti sau parinti nerezidenti. In prima faza cred ca sunt multi parinti rezidenti care nici nu realizeaza ce fac. Mi se pare vitala informarea despre alienarea parentala si consilierea parintilor in timpul divortului pentru a preveni aparitia acestui sindrom.
Ascunsul capului in nisip ca strutul nu ajuta sau negarea faptului ca exista alienare parentala cand sunt atatea mii de studii si din pacate atatia copii si parinti care trec prin asa ceva.
Cred ca ar fi de preferat ca lumea sa inceapa sa se informeze n loc sa arate cu degetul.
Nu doreste nimenhi amenzi de mii de lei, nu doreste nimeni sa se duca cu executorul judecatoresc sa-si ia copilul . Alienarea parentala e reala. Si este un abuz asupra copilului si in al doilea rand un semn de problema emotionala a parintelui in cauza care si el are mare nevoie de ajutor si support pentru a depasi aceasta problema si pentru a-si continua viata intr-un mod normal si sanatos.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
UnParinte a scris:

Pentru userul Tarkan, domnul Madalin nu isi freaca mainile ca are viitorul asigurat. Il avea oricum asigurat prin munca proprie

Nu stiu cu ce se poate el intretine si sa mai intretina si minorul, cand plateste (daca plateste) suma de 167,5 lei lunar. Cu asta ne-am lamurit sper. Oricum, a stiut cum sa "jongleze" opiniile judecatorilor in favoarea sa (ba are venituri, ba nu are venituri, in functie de ce isi doreste, ba doreste ordin de protectie ca ex-nevasta este luptatoare summo...). Sunt lamurita cu privire la acest "tatic" care isi ascunde veniturile cand ii convine.

Retroactiv se poate sa cer si eu ceva bani pentru "alienarea parentala" a copilului meu de catre tatal sau? Ca tot asa facea: "barfe la adresa mea, nu te duce la ma-ta sa stai ca imi vrea banii, nu te las sa mergi la mare cu ma-ta ca o sa te innece, nu te las cu ma-ta sa mergeti in Turcia la rude ca o sa te vanda la turci, pensia de intretinere o mananca ma-ta si mie sa imi dea bonuri fiscale ca ti-a luat rosii de la mall nu de la tarani, si cate si mai cate bazaconii de ne-a facut viata un calvar pana a implinit ea 18 ani si viata a reintrat cat de cat in normalitate, din tatal grijuliu" a devenit un strain (nu o mai cauta el). Cta a avut interes, era cel mai bun tatic, poze la munte, la mare, eu ce poze sa am daca nu am fost lasata sa am macar o saptamana de vacanta cu ea pe motiv ca o "instrainez de tatal grijiliu sau ii fac ceva rau".
Cine ne mai da noua inapoi viata pierduta in zadar prin tribunale si prin amenintari? Prin defaimari? Se poate masura in bani? Mi-e sila...
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2016
tarkan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)
Mai are vreo sansa reala un parinte al carui copil este alienat? againstPAS againstPAS Care sunt sansele reale ca tatal nerezident al carui copil este alienat sa mai poata avea relatii normale, firesti parinte-copil? Inteleg ca in alte tari, daca ... (vezi toată discuția)